Hlavní obsah

AC Milán dostal v Německu pokutu za reklamu na dresech

MNICHOV

Pokutu 100.000 eur (2,8 miliónu korun) dostal od mnichovských úřadů AC Milán za to, že ke středečnímu osmifinálovému utkání na hřišti Bayernu nastoupili jeho fotbalisté v dresech s reklamou na sázkovou společnost betandwin. V Bavorsku je totiž propagace soukromých sázkových kanceláří zakázaná.

Článek

"Před utkáním jsme AC na naše zákony upozornili. Klub věděl i o tom, jaká pokuta mu hrozí, když neuposlechne," řekl agentuře SID mluvčí mnichovského zastupitelstva Christopher Habel.

Podle všeho bude mít celá záležitost soudní dohru. Vedení AC německé úřady už před utkáním upozornilo, že zákaz reklamy podle nich odporuje evropským zákonům a že k propagaci sázkové kanceláře mají svolení od UEFA. Ředitel betandwin pro Německo Jörg Wacker se pak připojil s prohlášením, že pokud budou úředníci na svém stanovisku trvat, hodlá se jeho společnost kvůli úhradě vzniklých škod obrátit na soud.

Milánské pokladně pokuta příliš neublíží. Jen za postup do semifinále soutěže, který si zajistil středeční výhrou 2:0, dostal italský klub od UEFA tři milióny eur.

Reklama

Související témata: