Hlavní obsah

Pražská "S" se dozvědí soupeře pro třetí předkolo Ligy mistrů

NYON

V pátek po poledni bude jasné, s kým se pražské týmy Sparta a Slavia utkají o postup do základních skupin fotbalové Ligy mistrů. Slavii ještě čeká domácí odveta 2. předkola proti Žilině, ale stejně jako Sparta má však jistotu, že při losování v Nyonu nebude mezi nasazenými a může se tedy střetnout s některým z evropských velkoklubů.

Článek

Seznam možných soupeřů slibuje těžké boje: do Prahy mohou přijet například i Lazio Řím, Valencie, Benfica Lisabon, Brémy či Celtic s Jiřím Jarošíkem. O něco větší šanci by zřejmě Sparta a Slavia měly proti postupujícím týmům z druhého předkola, i mezi nimi se však mohou skrývat zrádní protivníci - třeba Glasgow Rangers, Steaua Bukurešť či Šachtar Doněck. Mezi nasazenými je ale i třeba Levski Sofia, kterou ale ještě čeká těžká odveta s Tampere.

Sparťanské vedení také až s ohledem na to, proti komu se v třetím předkole postaví, upraví sezónní cíl. Předseda představenstva Daniel Křetínský prohlásil, že proti přijatelnému soupeři bude úspěchem jedině postup, v případě vyřazení evropským velkoklubem si však bude přát, aby letenský tým došel až do čtvrtfinále Poháru UEFA.

Pohár UEFA: Jablonec čeká boj, Boleslav do 1. kola

Soupeře se dozví také Jablonec, který čeká druhé předkolo Poháru UEFA. Až výsledky včerejších odvet přitom Severočechům napoví, zda se vejdou do skupiny nasazených, čímž by se jejich postupové naděje zvýšily. Pokud by zůstali mezi nenasazenými, jejich soupeři mají také zvuk: Petrohrad, Hamburk, Austria či Rapid Vídeň.

Mladá Boleslav byla v Poháru UEFA zařazena přímo do prvního kola hlavní soutěže, v němž bude 80 mužstev usilovat o postup do osmi pětičlenných skupin. Losování Ligy mistrů začne v pravé poledne, na Pohár UEFA dojde o hodinu později.

Třetí předkolo Ligy mistrů se hraje 14. a 15. srpna, odvety o čtrnáct dnů později. V týchž týdnech, tradičně ve čtvrtek, se bude bojovat i o postup v Poháru UEFA.

Možní soupeři Sparty a Slavie v 3. předkole Ligy mistrů:
Liverpool, Arsenal, Valencie, FC Sevilla, Benfica Lisabon, Ajax Amsterodam, Brémy, Celtic Glasgow, Lazio Řím, Anderlecht, Dynamo Kyjev, vítěz Steaua Bukurešť/Zaglebie Lubin, vítěz Glasgow Rangers/Zeta Golubovci, vítěz Šachtar Doněck/Pjunik Jerevan, vítěz Besiktas Istanbul/Šerif Tiraspol, vítěz Levski Sofia/Tampere United.

Reklama

Související témata: