Hlavní obsah

Snažil jsem se střelce rozhodit, říká Vaniak

Brankář Slavie Martin Vaniak pomohl svému týmu v duelu druhého předkola Ligy mistrů proti slovenské Žilině hlavně při pokutových kopech, které ve středu rozhodly o postupu pražského klubu. Jednu penaltu chytil, dvě střely šly mimo jeho branku. „Začali jsme špatně, hned první penaltu jsme neproměnili. Jedenáctky jsou vždycky ohromnou loterií,“ komentoval Vaniak rozhodující moment dvojutkání.

Článek

Za dvě pohárová utkání jste neinkasoval branku.

To je skvělá zpráva. A nejenom pro mě, ale pro celou Slavii. Hlavně je to skvělá vizitka celé obrany. A to i přesto, že se na defenzivních postech vystřídalo více hráčů.

Co si myslíte o odvetném zápase?

Byli jsme lepším týmem, myslím, že postup byl zasloužený.

Před penaltami jste se protahoval.

Ano, byl jsem ztuhlý. Pro mě to nebyl lehký zápas. Hráči Žiliny si moc vážných příležitostí nevytvořili, zvláště v druhém poločase jsem příliš práce neměl.

Jak jste prožíval penaltové rozuzlení?

Snažil jsem se soustředit pouze na sebe, na svoje zákroky.

Ohlédněme se za pokutovými kopy...

Nebylo to pro nás vůbec snadné. Začali jsme špatně, hned první penaltu jsme neproměnili. Jedenáctky jsou vždycky ohromnou loterií.

Měl jste nějakou speciální taktiku na žilinské střelce? Radil vám něco kouč Jarolím?

Trenér mi řekl, abych aspoň něco chytil. (smích) Měli jsme ale vypozorováno, že hodně často kopou penalty doprava. Také jsem se snažil slovenské střelce rozhodit. V tu chvíli víte, že mají v nohou hodně kilometrů, těžký zápas a penalty jsou velice psychicky náročné.

Takže?

Musíte se pokusit vystihnout směr, pokud se vám to povede, vaše šance na to, že balón chytíte, je mnohem větší.

Reklama

Související témata: