Hlavní obsah

Fotbalista Wayne Rooney touží po triumfu v Lize mistrů

PRAHA

Útočník Manchestru United Wayne Rooney touží po zisku titulu v Lize mistrů a stále lituje promarněné šance z loňského ročníku, kdy Reds senzačně porazili v odvetném utkání AS Řím 7:1, aby potom ukončili v semifinále svou pouť s italským AC Milán. “Toužím vyhrát Ligu mistrů, když jsme se k tomu loni tak přiblížili,“ řekl obávaný střelec Rooney.

Článek

Aby na takový úspěch mohli hráči Manchesteru United pomýšlet, měli by uspět i v úterním utkání proti AS Řím. Oba týmy se tedy střetnou v repríze čtvrtfinále posledního ročníku nejprestižnější klubové soutěže. „Jsme ještě více zkušení. Hráči, kteří k nám přišli mohou vnést osvěžení do naší hry s koncem sezóny,“ věří v udržení stálé výkonnosti Rooney.

V posledních sedmi utkání odehráli hráči v červených dresech pět zápasů, které skončili výsledkem 1:0. Ale navzdory malému počtu vstřelených branek trenér Sir Alex Ferguson tvrdí, že v ofenzívě žádné potíže nejsou.

„Všem útočníkům trochu trvalo, než se dostali do své hry. To je pochopitelné, když byl Wayne zraněný a Carlos Tevez chyběl v přípravě. Stále se zlepšují a tak to bude pokračovat. Myslím, že jejich souhra je dobrá. Waynea budeme využívat jako vysunutého útočníka a Tevez bude hrát pod ním,“ tvrdil ke stavu forvardů na stránkách sportinglife.com trenér Ferguson.

Kouč rudých ďáblů také přiznal, že možná bude muset sáhnout k nasazení bývalého záložníka Bayernu Mnichov Owena Hargreavese, i když ten má zápasové manko.

„Ano, Hargreaves je alternativa, ale abych byl upřímný, byl bych radši, kdyby měl pro tak důležitý zápas za sebou teď něco odehráno. Evropský fotbal je na odlišné úrovni z hlediska rychlosti a taktiky,“ řekl na závěr trenér Manchesteru United.

Reklama

Související témata: