Hlavní obsah

Suchý: Snad si vyměním dres s Gallasem

LONDÝN

Slávistický stoper Marek Suchý dorazil se svými spoluhráči v pondělí do Londýna, kde se o den později utká v rámci Ligy mistrů s Arsenalem Londýn. Na utkání se těší a doufá, že tým neudělá tolik chyb jako v předchozím zápase soutěže se Sevillou. Je si vědom, že jasným favoritem je anglický celek, ale to by mohlo být pro Slavii výhodou. "Nemáme co ztratit, každý zisk je plus," řekl devatenáctiletý obránce.

Článek

Co pro vás znamená utkání na Arsenalu?

Strašně se těším. Nastoupíme proti špičkovému týmu, v krásném fotbalovém prostředí. Nezbývá než doufat, že to zvládneme líp než v Seville. Tam jsme udělali spoustu chyb.

Lidi vám ale logicky moc nevěří...

My tady určitě nejsme favorit. Arsenal je úplně někde jinde než my, ale na začátku to bude 0:0 a uvidíme, co z toho vzejde. Nemáme co ztratit, každý zisk je plus. Nálada je dobrá a moc se na zápas těšíme.

Nahánějí vám hrůzu jejich útočníci?

Van Persie se zranil, ale pořád tam jsou další skvělí hráči: Adebayor, Eduardo nebo Walcott. Na ty si musíme dávat úplně stejný pozor. Strach nemám, spíš se na ty souboje těším. Když proti vám nastoupí takoví hráči, člověk má hned větší motivaci.

Kouknete se na Arsenal rád v televizi?

Když to vyjde, tak se na ně dívám. Jejich fotbal se mi líbí už několik let. Hrají hodně po zemi, tolik nenakopávají míče, do útoku se zapojují i krajní obránci.

Který z obránců se vám zdá nejlepší?

Obdivuji Gallase. Přece jen teď hraje stopera jako já. Je silný v soubojích, umí s míčem a nebojí se ho vyvézt. Sledoval jsem ho už v době, kdy hrál za Chelsea. Vím, že byl teď docela dlouho zraněný, ale teď v sobotu už hrál. Nastoupí i proti nám a bude to hned příjemnější. Když si proti němu zahraju, splní se mi sen. Po zápase bych si s ním rád vyměnil dres.

Líbil se vám i proti Boltonu?

Hrál famózně. Měl tam některé super věci, sledoval jsem ho pozorně.

Jak se vám zamlouval sobotní výkon proti Boltonu?

Bolton nám ukázal návod, jak se s nimi dá hrát. Ale Arsenal si šel za svým a stejně soupeře uválcoval.

Reklama

Související témata: