Hlavní obsah

Jarolím: Chtěli jsme dohrát se ctí, bohužel bez úspěchu

LONDÝN

Velmi stručný byl v hodnocení úterního zápasu Slavie na hřišti Arsenalu kouč pražského celku Karel Jarolím. Jeho svěřenci ve svém třetím vystoupení v letošní Lize mistrů zcela propadli a dovolili soupeři sedmkrát skórovat. „Arsenal nás přehrál ve všech činnostech, z toho, co jsme chtěli, jsme bohužel na hřišti moc neukázali,“ prohlásil zklamaný Jarolím na pozápasové tiskové konferenci.

Foto: Slavia Praha/Martin Malý

Trenér Karel Jarolím

Článek

Slavia věřila, že po dva týdny staré prohře 2:4 ve španělské Seville dokáže na trávníku hlavního favorita skupiny H alespoň částečně napravit pokaženou reputaci, její naděje ale zhasla už po pěti minutách. „První branka, kterou jsme inkasovali, byla po naší nedůslednosti. Nechali jsme soupeře volně převzít míč a dovolili mu zakončit. Druhá byla vlastní. Do konce první půle nás Arsenal dorazil,“ řekl Jarolím.

Třígólové manko z prvního poločasu navíc hrozivě narostlo hned na začátku druhé poloviny utkání, kdy londýnský klub vstřelil během sedmi minut další tři branky. „Chtěli jsme utkání dohrát se ctí, což se nám bohužel nepodařilo. Věděli jsme o síle Arsenalu, věděli jsme o jeho dlouhé sérii bez porážky. Nepočítali jsme však, že mu to tak usnadníme. V závěru jsem už jen tlačil čas, aby byl konec,“ dodal kouč Slavie.

Trenér Arsenalu Arséne Wenger dovedl svůj tým k další výrazné výhře nad českým celkem. V dvojzápase 3. předkola Ligy mistrů jeho svěřenci vyprovodili Spartu celkovým skóre 5:0, Slavii pak přidali hned v prvním měření sil navrch ještě dva góly. „Ukázali jsme, že tým jde nahoru. Chtěl jsem po hráčích, aby zahráli jako jeden celek, což se myslím podařilo. Pro fanoušky musel být zápas pěkná podívaná, i když po druhém gólu bylo rozhodnuto,“ uvedl bez výraznějších emocí francouzský kouč.

Pro jeho svěřence bylo úterní střetnutí příjemnou rozehrávkou před těžkým víkendovým duelem na hřišti Liverpoolu. „Fotbal je o potěšení a my jsme si zápas se Slavií skutečně užili,“ uzavřel s náznakem úsměvu na tváři Wenger.

Reklama

Související témata: