Hlavní obsah

Vaniak: Sedmkrát jsem míč ze sítě ještě nelovil

LONDÝN

Jen pět minut stačilo fotbalistům Arsenalu, aby v úterním utkání Ligy mistrů zrušili kouzlo brankáře Slavie Martina Vaniaka. Sedmatřicetiletý veterán se marně natahoval po Fabregasově střele, která odstartovala na téměř zaplněném Emirates Stadium jen málo vídaný masakr, jímž hráči londýnského celku dokonale předvedli oprávněnost přízviska Kanonýři.

Článek

Slávisté předvedli podobně nepovedený vstup do utkání jako pře dvěma týdny v Seville, tam ale náskok soupeře dokázali díky Pudilově výstavní ráně rychle smazat. To se na Arsenalu nepodařilo a domácí naopak dostala do sedla Hubáčkova nešťastná teč. „Udělali jsme to samé jako v Seville. Dostali jsme velmi rychlý gól, pak přišel nešťastný vlastní. Vlastně jsme podobně jako ve Španělsku soupeři branky darovali. Pokud v takovém utkání nechytíte začátek, tak s tím můžete již jen těžko něco dělat,“ říkal po utkání brankář Vaniak.

Hororový začátek navíc potvrdil ještě do přestávky osmnáctiletý talent Theo Walcott, který potrestal nepovedený odkop slávistického gólmana. „Viděl jsem, že proti mně jde hráč, tak jsem se nesnažil zpracovat, ale rychle odehrát pryč. Bohužel se mi míč svezl po podrážce a spadl Walcottovi přímo k nohám,“ přiblížil Vaniak moment, který poslal červenobílé do kolen.

Chtěli hrát jinak

Za daného stavu věci prý ale žádná bouře v kabině nebyla. „Prohrávat o tři branky je nepříjemné, v kabině ale bylo o přestávce ticho. Trenér vytkl některé individuální chyby a hlavně nás nabádal k tomu, abychom zápas dohráli se ctí. Což se nám ale vůbec nepodařilo. Chtěli jsme dát nějakou branku. Vytvořit si alespoň šanci. Nějaká střela na branku soupeře tam byla, ale bez úspěchu. Za stavu 0:3 se po poločase mělo hrát úplně jinak, sedm gólů je sedm gólů,“ litoval brankář Slavie.

Pro Vaniaka byl úterní příděl dosud nejhorším debaklem v kariéře. „Ještě nikdy jsem nedostal tolik gólů. Zatím jsem nejvíc inkasoval pět branek, dokonce několikrát. Ale takový průběh zápasu jsem ještě nezažil,“ kroutil hlavou slávistický mág, jehož kouzlo před více než 59 tisíci fanoušky na Emirates Stadium najednou nefungovalo. I přes krutou porážku ale dokázal zachovat profesionální přístup a ochotně se bavil s novináři.

Slavia bude mít šanci na odvetu hned za dva týdny, kdy přivítá Arsenal v domácím prostředí na Strahově. Poté ji na konci listopadu čeká duel na hřišti Steauy Bukurešť a svou premiérovou účast v základní fázi Ligy mistrů uzavře 12. prosince domácím utkáním proti Seville. Tým trenéra Jarolíma má po úterní studené sprše na kontě jednu výhru a dvě porážky, při třech prohrách bukurešťského klubu ale stále drží šanci na postup do Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: