Hlavní obsah

Rosický věří v krásné přijetí

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté londýnského Arsenalu přiletí ke středečnímu zápasu Ligy mistrů proti Slavii až v úterý večer a v Praze nebudou ani trénovat. Arsenal zvolil stejný model jako při utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Spartě. Ještě v úterý dopoledne se bude tým připravovat ve svém tréninkovém centru na okraji Londýna a do Prahy odletí až v 15:45 hodin.

Článek

Ve výpravě by měli chybět jen zranění útočník van Persie (koleno) a stoper Senderos (záda). Oba by měli být k dispozici nejdříve koncem listopadu. Trenér Arséne Wenger zřejmě pošle na trávník to nejlepší, co má k dispozici, protože Arsenal si chce co nejdříve zajistit postup do další fáze. V případě výhry ho může slavit už ve středu na Strahově.

Na levém kraji zálohy by se měl tedy objevit Tomáš Rosický. „Čekám úplně jiný zápas než v Londýně. Když někoho porazíte 7:0, musí ho to nabudit,“ cituje kapitána české reprezentace list Statesman. I když je srdcem stále sparťan, nemá ze zápasu s rivalem letenského týmu obavy. „Čekám v Praze fantastické přijetí,“ dodal s úsměvem.

Hráči Arsenalu jedou do Prahy s vědomím, že mohou vybojovat postup, na druhou stranu cítí, že jim Slavia nic nedá zadarmo. „To, co se nám podařilo v prvním utkání v Londýně, bylo něco zázračného,“ prohlásil brazilský útočník s chorvatským pasem Eduardo pro News of the World. „Těch sedm gólů bylo jako hurikán. Co do ofenzívy to byl nejlepší zápas, jaký jsem kdy viděl.“

Eduardo by moc rád nastoupil v základní sestavě. „Hrozně bych chtěl hrát a prosadit se střelecky. Věřím, že si i v Praze vytvoříme dost šancí. Počítám ale i s tím, že Slavia se nám bude chtít pomstít. Určitě se poučili z chyb, které udělali u nás. Musíme hrát hodně inteligentně a doufám, že uspějeme,“ přál si Eduardo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.