Hlavní obsah

Fotbalový Arsenal si přijel do Prahy pro jistotu postupu v LM

PRAHA

Trenér londýnského Arsenalu Arséne Wenger přivezl do Prahy svůj tým k odvetě se Slavií v Lize mistrů chudší o velké hvězdy záložní řady i obránce Tourého. Fanouškům sešívaných se tak ve středu na pražském Strahově nepředstaví reprezentační kapitán Tomáš Rosický, či španělská hvězda Francesc Fabregas. Anglický celek si přijel do Prahy pro body, které potvrdí jeho postup mezi posledních šestnáct týmů.

Článek

V prvním utkání Arsenal doma zvítězil rozdílem třídy a utnul tak slávistickou euforii, která propukla po historickém proklouznutí do hlavní fáze soutěže. Ve středu na Strahově se tak sešívaní pokusí napravit reputaci a favorita překvapit. „Vyhráli jsme 7:0, ale zítra se opět začíná za bezbrankového stavu a my budeme muset odvést vynikající práci,“ odmítl podcenění Pražanů útočník vedoucího celku anglické Premier League Emmanuel Adebayor.

Arsenalu stačí k jistotě postupu jediný bod, který by současný účet londýnského celku rozšířil již na celkových deset. „Chceme dokončit práci, kterou jsme začali. Zatím nemáme dostatek bodů pro jistotu postupu,“ řekl rázně trenér Wenger a dodal: „Musíme dát do toho zápasu všechno.“ Francouzský lodivod ještě není pevně rozhodnut, jakou jedenáctku borců pošle ve středu od 20:45 hod na trávník stadiónu Evžena Rošického. Určitě nenastoupí čtveřice Rosický, Fabregas, Bělorus Hleb a Touré, která do Prahy nepřicestovala.

Jistý je jen start mladičkého štírka Theo Walcotta, který obraně sešívaných motal hlavu již v Londýně a také post brankářské jedničky. Mezi tři tyče se i přes kritiku za chybu v posledním ligovém utkání s Manchesterem United postaví Manuel Almunia ze Španělska. „Myslím, že obhájím jeho postavení i přesto, že udělal chybu. Zítra nastoupí,“ umlčel všetečné dotazy ohledně gólmana Wenger.

Rosickému se prý do Prahy nechtělo 

Slavia bude podle kouče, který ve středu odkoučuje jubilejní sté utkání v nejprestižnější klubové soutěži, nebezpečná především tím, že se bude chtít fotbalově pomstít za výprask na Emirates Stadium. „Musíme být opatrní, každý zápas v Lize mistrů maximálně prověří kvalitu mužstva,“ varuje své hráče. Na hřišti se objeví hráči, kteří dostávají příležitost jen při zraněních, nebo únavě klíčových hráčů.

Jedním z marodů je i český reprezentační kapitán Tomáš Rosický. Ten do Prahy nepřiletěl kvůli drobnému svalovému zranění. Ta ho provázejí od jeho příchodu do anglického velkoklubu. „Není to nic vážného, měl by být k dispozici již pro pondělní ligové utkání,“ informoval Wenger a s úsměvem na rtech dodal: „Prostě se mu do Prahy nechtělo.“

Reklama

Související témata: