Hlavní obsah

Dušan Uhrin mladší o šancích Slavie: Remízu určitě mohou uhrát

Kouč Dušan Uhrin mladší, syn slavného otce a člen úspěšného trenérského rodu, v létě vyměnil českou Gambrinus ligu za rumunský fotbal. Po zdařilém působení u Mladé Boleslavi v létě přesídlil na lavičku týmu Poli Temešvár, se kterým útočí na čelo ligy. Uznávaný odborník pro deník Právo zhodnotil šance pražské Slavie na dobrý výsledek v Lize mistrů proti jinému rumunskému celku - Steauě Bukurešť, na jejímž hřišti se český zástupce v soutěži představí v úterý.

Článek

Steaua v sobotu porazila v bukurešťském derby Dynamo 1:0. Jaký to byl zápas?

Steaua byla po celý zápas lepší, hrála dobře kombinačně. Byl to asi její nejlepší výkon v sezóně. Jinak to bylo velké derby se vším všudy, jako v Čechách Sparta se Slavií. Hodně bouřlivé. Všude dýmovnice, fanoušci demolovali tribunu a v jednu chvíli rozhodčí zápas na deset minut přerušil. Ale fotbal dobrý. Steaua soupeře prakticky nepustila do šance.

Myslíte si, že Slavia může v Bukurešti uspět?

Na remízu určitě má, ale musí hrát aktivně. Pro Steauu je to klíčový zápas a hodně si věří. Slavia má šance hlavně po stranách, protože na krajích obrany Steaua neustále přehazuje hráče. A jak znám Karla Jarolíma, tak na tom slávisté budou určitě lépe kondičně.

Kde vidíte největší sílu Steauy?

Jednoznačně jsou to standardní situace. Mají vysoké hráče a každá standardka znamená velké nebezpečí. Výborný mají i střed obrany, oba stopeři jsou reprezentanti. Ještě tady strašně chválí defenzivního záložníka Petreho, podle nějakých statistik jim vyšel jako nejlepší hráč ligy. Ale já si to nemyslím, je trochu přeceňovaný.

S čím podle vás vyrukují domácí na Slavii?

Budou hrát agresivně, tvrdě. Je to pro ně klíčový zápas a dost si věří, že zvítězí. Ale o Slavii se tady do pondělka skoro nehovořilo, protože všichni žili jen tím derby. Pořád si však myslím, že Slavia může postup do Poháru UEFA uhrát už v tomhle zápase.

Myslíte si, že bude plný stadión?

Nevím, jestli úplně vyprodaný, ale lidí přijde dost. Oni zdaleka nevyprodali ani zápasy s Arsenalem a Sevillou. Bylo to tím, že jim fanoušci vůbec nevěřili. Co vede tým Lacatus, dost se to změnilo. On je pro všechny velká ikona.

Jaké máte se Steauou zkušenosti vy osobně?

Nedávno jsme je doma porazili 2:0. Byl to poměrně vyrovnaný zápas. První gól jsme dali ve 20. minutě a druhý až těsně před závěrečným hvizdem.

Váš klub z Temešváru si zatím vede v lize hodně dobře, na druhé místo ztrácíte jen bod, na první CFR Kluž devět...

Není to špatné, evropské poháry jsou náš cíl. Ale o ně tady chtějí hrát všichni... Trenér skoro každého klubu před sezónou tvrdí, že chce titul. Vítěz jde do Ligy mistrů přímo, druhý do druhého předkola, to je pro všechny velká výzva.

Jak se vám v Rumunsku žije?

Je to stejné jako v Čechách, žádné problémy nemám. Samozřejmě je tady hodně chudých lidí i spousta boháčů. Ale střední vrstva má podobnou životní úroveň jako u nás doma. Nejhorší ze všeho jsou tady silnice, v tom Rumunsko hodně zaostává. A rekonstrukce starých domů taky neprobíhá tak rychle jako v Čechách.

Přijedete se na zápas podívat?

Ne, budu sledovat televizi. Je to 600 kilometrů, autem bych to jel minimálně osm hodin. A kdybych letěl, tak nemám rychle zpátky vhodný spoj. Nestihl bych trénink.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články