Hlavní obsah

Wenger je na své hráče po výhře nad AC Milán hrdý

PRAHA

V úterních odvetných zápasech Ligy mistrů se radovaly dva anglické týmy a jejich manažeři po utkáních neskrývali radost. Sir Alex Ferguson na lavičce Manchesteru United si pochvaloval především defenzivní práci svého celku. Arséne Wenger z Arsenalu se nechal slyšet, ze jeho svěřenci byli odměněni za statečnost, kterou prokázali ve střetnutí na půdě milánského AC.

Článek

Manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson si byl po odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů na Old Trafford proti francouzskému Lyonu vědom, že jeho tým nepředvedl nejlepší výkon. Na postup to však stačilo. Po remíze na půdě francouzského mistra 1:1 stačila k postupu mezi nejlepší osmičku hubená domácí výhra 1:0, kterou zařídil Cristiano Ronaldo.

„Zbytečně jsme si to ztížili. Ale jsme v dalším kole, což byl náš cíl před zápasem,“ poznamenal Ferguson. „Trochu nervozity se během utkání dostavilo, protože jsme nedokázali využít šance a rozhodnout dříve,“ postěžoval si skotský kouč.

Nejdůležitější byla dobrá obrana

Za nejdůležitější považoval dobrou obranu, kterou se jeho tým v utkání prezentoval. „Obranná čtveřice byla rychle u soupeře a to byl velký rozdíl,“ pochválil defenzivu United a pokračoval: „Kromě střely Keity jsme nepustili Lyon do šance.“ V utkání se mohl opět spolehnout na Portugalce Ronalda, který vstřelil svůj třicátý gól v posledních třiceti zápasech!

„Ronaldo to dobře provedl. Možná to nebyl nejhezčí gól, který dal, ale může to být jeden z nejdůležitějších,“ myslí si lodivod Manchesteru. Jeho tým desátou domácí výhrou v Lize mistrů v řadě vyrovnal stávající rekord Juventusu Turín. „Je to úžasný rekord,“ řekl.

Podle trenéra Lyonu Alaina Perrina si francouzký celek nezasloužil postoupit. „Nemůžete se přít o faktu, že si Manchester zasloužil postoupit, i když naše snaha si možná zasloužila více. Myslím, že pozdní gól v prvním zápase ovlivnil toto utkání,“ posteskl si po odvetě Perrin.

Arsenal vyřadil obhájce

Do další fáze postoupil také londýnský Arsenal, který vyřadil AC Milán. Na půdě úřadujícího šampióna dokázal tým vedený Francouzem Arsénem Wengerem zvítězit 2:0. Manažer Kanonýrů byl v úterý večer velice spokojen a řekl, že jeho tým byl odměněn za statečnost, kterou hráči předvedli v utkání na italské půdě.

„Dominovali jsme zápasu a neudělali jsme žádnou chybu. Byli jsme kreativní a nebáli jsme se útočit,“ zhodnotil odvetu a pokračoval: „Jsem velice pyšný. Pro náš mladý tým je úžasné vyřadit celek, jakým je AC Milán, je to dobré pro budoucnost.“

Kanonýři se tak stali prvním anglickým mužstvem, které dokázalo milánské AC na San Siru porazit. „Je to sen, který se změnil ve skutečnost. Je to úžasné, ačkoli je to jen začátek. Je to další krůček v sezóně,“ řekl střelec první branky Arsenalu Cesc Fabregas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.