Hlavní obsah

Rosický: Zápas s Liverpoolem bude mít náboj pro fanoušky

PRAHA

Los rozhodl o tom, že se fotbalisté londýnského Arsenalu střetnou ve čtvrtifnále Ligy mistrů s Liverpoolem. Ten patří dlouhodobě mezi největší soupeře Kanonýrů a pro fanoušky obou klubů bude dvojzápas ohromnou událostí. Český záložník Arsenalu Tomáš Rosický ale věří, že soupeře ze severu Anglie jeho tým přehraje a prokáže svou sílu.

Článek

"Samozřejmě je to obtížný los a dostat jsme mohli i papírově slabšího soupeře. Myslím však, že naše loňské vyřazení od Eindhovenu ukázalo, že žádný soupeř v této fázi soutěže už není lehčí. Pokud chceme myslet na finále, nemůžeme se vyhnout žádnému mužstvu. Navíc v tomto případě to bude mít velký náboj pro fanoušky," řekl po losu Rosický, podle kterého už zápas v Miláně výrazně posílil sebevědomí týmu.

"Pokud chceme mít nejvyšší cíle, nemůžeme přemýšlet o losu, potkali bychom se s nimi případně později," tvrdí kapitán české reprezentace na svých oficiálních webových stránkách. Netuší však, zda bude na zápasy zcela zdráv. Jeho návrat na trávníky se totiž znovu odkládá. "Je to pořádně mrzuté, stále nemohu naplno trénovat. Nezbývá mi, než čekat, až zranění ustoupí," řekl v pátek.

Manažer Arséne Wenger na tiskové konferenci v pátek potvrdil, že českého záložníka bude postrádat i v nejbližším utkání proti Middlesbrough. "Sám netuším, kdy se vrátí na hřiště. Moc nám schází, je to velký hráč, v minulých zápasech jsme postrádali jeho talent. Nemohu však poskytnout žádné pozitivní zprávy, je to divné zranění," citoval Wengera klubový web.

Reklama