Hlavní obsah

Grant: Prohra je pro nás zklamáním, byli jsme lepší

ISTANBUL/PRAHA

Smolný výsledek po předvedené hře mají za sebou po úvodním čtvrfinálovém utkání Ligy mistrů proti Fenerbahce fotbalisté Chelsea, za něž opět nemohl nastoupit český brankář Petr Čech, kterého stále trápí problémy s kotníkem. Londýnský celek sice po první půli vedl vlastní brankou Deivida, ve druhé půli ale hráči tureckého týmu skóre otočili a zvítězili 2:1.

Článek

Blues přitom v první půli zápasu zcela dominovali. „Hráli jsme dobře, zasloužili jsme si vést tři nebo čtyři nula,“ litoval neproměněných šancí po utkání kouč Chelsea Avram Grant na webu BBC . Hráči anglického týmu šli přesto do kabin v lepší náladě než jejich soupeř. Ve třinácté minutě si centr Maloudy srazil do vlastní sítě Deivid.

„O poločase jsem říkal hráčům, že potřebujeme svůj tlak vyjádřit dalšími brankami,“ tušil nebezpečí Grant. „To se nám ale nepodařilo,“ dodal. V 64. minutě se mezi stopery Terrym a Carvalhem prohnal střídající Kazim Kazim a překonal Čechova náhradníka Cudiciniho. „Zaváhali jsme a soupeř se vrátil zpět do hry,“ bilancoval Grant.

Zico: Krůček po krůčku blíž finále

„Za vyrovnaného stavu měl Michael Ballack obrovskou šanci na gól, tu neproměnil a my inkasovali po střele z 25 metrů,“ připomněl nádhernou střelu Deivida, který se podruhé již trefil do správné brány. „Normálně je prohra 1:2 na cizím hřišti dobrým výsledkem, ale protože jsme byli lepším týmem na hřišti, jsme zklamaní. Přesto jsem stále optimistický,“ uzavřel izraelský trenér.

Jeho protějšek, brazilský šéf lavičky Fenerbahce Zico, byl spokojen s konečným stavem, s výkonem v prvním poločase však nikoliv. „Jsme šťastní z dosaženého výsledku, ale v první půli jsme opravdu nehráli dobře,“ byl si vědom Zico. „Nicméně ve druhé půli se naše hra zlepšila, bojovali jsme o každý balón. Zcela jsme změnili svůj přístup,“ chválil na uefa.com své svěřence za předvedený výkon v druhém dějství.

Odvetné utkání se bude hrát v Londýně 8. dubna. „Jistě, teď musíme jet na Stamford Bridge, ale dva možné výsledky ze tří - výhra, prohra, remíza - nám zajišťuje postup do semifinále,“ prohlásil optimisticky kouč tureckého týmu. „V tuto chvíli všichni myslíme na odvetný zápas, ale krůček po krůčku se přibližujeme účasti v Moskvě,“ vzpomněl Zico na místo finálového duelu letošního ročníku Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: