Hlavní obsah

Kapitán Sparty Berger: Panathinaikos nás neděsí, hrát se dá s každým

Řecký Panathinaikos Atény, na nějž fotbalisté Sparty narazí už příští středu ve třetím kvalifikačním předkole Ligy mistrů, Pražany neděsí. Jejich kapitána Patrika Bergra, který svůj tým převedl zdárně přes moldavský Tiraspol do závěrečného klání o účast v hlavní soutěži, už tuplem ne. "Hrát se dá s každým, takže z Řeků rozhodně žádné obavy mít nemusíme," tvrdil Patrik Berger v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Jako kapitán jste dovedl tým do 3. předkola Ligy mistrů, což vás jistě těší...

Naším cílem bylo postoupit, takže můžeme být spokojení. Chvílemi jsme předváděli i dobrý fotbal a ukázali jsme několik povedených akcí.

Překvapila vás něčím hra soupeře?

Jednoduchý protivník to rozhodně nebyl. Moldavci uměli podržet balón, dobře kombinovali, jenže dokázali hrát jen po vápno, takže do žádné tutovky se nedostali.

S jakými pokyny jste vůbec vstupovali na hřiště?

Nechtěli jsme betonovat a zakopat se před vlastní bránou, měli jsme se pokoušet o aktivní fotbal.

Lišila se něčím pražská odveta od prvního zápasu v Moldávii?

Hráli jsme před domácím publikem, což je vždy velké plus, navíc nám nahrávala jednogólová výhra ze hřiště soupeře. Ale ani tak to jednoduché nebylo.

Po šestnácti odehraných minutách jste se levačkou pořádně opřel do míče. Měli jste za úkol střílet z dálky a rozhodnout utkání co nejdříve?

Nechtěli jsme na soupeře čekat a jenom bránit. Už Ondra Kušnír měl obrovskou šanci, ale bohužel ji neproměnil. Pak na nás padl útlum, ale gól před přestávkou nám hodně pomohl. Potom už jsme věřili, že zápas dotáhneme do vítězného konce a přes Tiraspol postoupíme..

Nyní vás čeká řecký Panathinaikos, jak na něj?

Zatím jsem Řeky nijak nestudoval. Důležitý krok na cestě k Lize mistrů jsme udělali a teprve teď přijde čas, abychom se na Panathinaikos patřičně nachystali.

Panathinaikos uhrál v odvetě s Dinamem Tbilisi jen bezgólovou remízu, takže zase až takovou hrůzu by nahánět nemusel...

Jenže Řekové měli k dobru výhru 3:0 z prvního zápasu, takže jim šlo o postup a nikoli o to, kolik branek v Gruzii vstřelí. Pravdou ale je, že hrát se dá s každým, takže se nemusíme nikoho bát. Bude důležité hrát náš fotbal a jít za svým cílem.

Reklama

Související témata: