Hlavní obsah

Barcelona i Chelsea mohou jako první postoupit do osmifinále Ligy mistrů

PRAHA

Fotbalisté londýnské Chelsea s Petrem Čechem a katalánský velkoklub Barcelona se mohou již po úterních čtvrtých zápasech Ligy mistrů radovat z postupu do osmifinále. Anglický celek k tomu potřebuje vyhrát na půdě AS Řím, Barcelona musí porazit Basilej, jež je ve skupině C po třech zápasech bez bodu. Zajímavý duel potom slibuje utkání dvou neporažených ve skupině D mezi Liverpoolem a Atletikem Madrid.

Článek

Chelsea čeká na půdě římského AS zdánlivě jednoduchá práce. Zatímco Blues v Lize mistrů ještě neprohráli a v Premier League se po drtivé výhře 5:0 nad Sunderlandem dostali do čela, italský celek se trápí. A to dost významně. V italské lize prohráli svěřenci Luciana Spallettiho již čtyřikrát po sobě a získali odstrašující skóre 1:10. V Lize mistrů by potom případná třetí porážka AS Řím značně zkomplikovala cestu za postupem do další fáze.

Spallettiho trápí psychika hráčů

„Více než problém v technice nebo taktice vnímám potíže v psychice,“ nechal se slyšet před úterním důležitým utkáním proti Chelsea kouč domácích Spalletti. „Naši hráči potřebují získat zpět ztracené sebevědomí. Nemíním hráčům před utkáním nahnat strach, aby dosáhli lepšího výsledku. To je to nejhorší, co může trenér udělat. Už jsem zažil těžká období ve své kariéře, budoucnost si ale spojuji s Římem,“ nechce italský kouč myslet na možné důsledky, které by další zaváhaní jeho celku mohlo přinést.

V táboře Chelsea naopak po posledním kole anglické ligy, ve kterém Blues přejeli Sunderland, panuje dobrá atmosféra. „Měli jsme deset gólových šancí. To je dobrý počin narozdíl od posledních zápasů, kdy jsme střelecky tak produktivní nebyli,“ nechal se slyšet kouč Chelsea Luis Felipe Scolari. Ten jistě nebude moci počítat se zraněnými Essienem a Ballackem.

Ve skupině B vyzve překvapení letošního ročníku kyperská Famagusta milánský Inter, jenž se v případě výhry může významně přiblížit postupu do osmifinále. Hosté jsou v italské Serii A společně s Udine s jednobodovou ztrátou na vedoucí AC na třetí příčce. Právě milánský Inter připravil před dvěma týdny Famagustě první porážku v nejprestižnější klubové soutěži světa.

Barcelena je k nezastavení

Barcelona je v současné formě k nezastavení. V Lize mistrů s plným bodovým ziskem a skóre 10:2 směle kráčí za postupem. V domácí La Lize již sedm utkání za sebou nepoznala nic jiného než výhru. Její útočné pojetí je jasně patrné na skóre 27:6, kterým si k posledním jednadvaceti získaným bodům pomohla.

Zajímavý duel slibuje souboj neporažených ve skupině D, kde na sebe narazí Liverpool a Atletico Madrid. Domácí kouč Rafael Benitéz by už do prestižního duelu mohl počítat s uzdraveným Ferandem Torresem, jenž byl před odchodem na ostrovy miláčkem fanoušků právě Atletika. V utkání se bohužel vinou přetrvávajícího zranění nebude moci objevit český reprezentant Tomáš Ujfaluši. Týmu Reds se v Premier Leage daří, s vedoucí Chelsea má shodně 26 bodů, ačkoliv v posledním utkání na půdě Tottenhamu prohrál 1:2. Atletico se ve španělské lize také drží v horní polovině tabulky, na vedoucí Barcelonu ovšem ztrácí devět bodů.

Ukrajinský mistr Šachtar Doněck spolu s Tomášem Hübschamanem zavítá na půdu Sportingu Lisabon. Portugalský celek by rád navázal na poslední výhru 1:0 právě na ukrajinské půdě. Kdyby se celku z Pyrenejského poloostrova podařilo vyhrát i tentokrát, hodně by se tím posunul na úkor Šachtaru k postupu do další fáze.

Úterní program Ligy mistrů (začátky utkání - 20:45):
Skupina A:AS Řím - Chelsea, Kluž - Girondins Bordeaux.
Skupina B:Werder Brémy - Panathinaikos Atény, Anorthosis Famagusta - Inter Milán.
Skupina C:Sporting Lisabon - Šachtar Doněck, FC Barcelona - FC Basilej.
Skupina D:FC Liverpool - Atlético Madrid, Olympique Marseille - PSV Eindhoven.

Reklama

Související témata: