Hlavní obsah

Obhájce Manchester United a další šestice týmů bojuje o postup v LM

PRAHA

Vedle Juventusu Turín, Barcelony a Sportingu Lisabon může v úterý večer slavit postup do osmifinále Ligy mistrů hned sedm dalších týmů. V předposledním kole mohou i v případě remízy slavit postup ve vzájemném duelu hráči Villarealu a obhájce trofeje Manchester United. Tento duel můžete od 20:45 sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Zájem mnohých fanoušků se bude upínat také do Londýna, kde na Emirates Stadium vyzve domácí Arsenal Dynamo Kyjev. V cestě za postupem povede Kanonýry poprvé v roli kapitána španělský záložník Cecs Fabregas. Pokud by se týmu Gunners proti ukrajinskému celku podařilo vyhrát, poslední zápas na půdě FC Porto by si pak svěřenci Arsena Wengera mohli odjet zahrát s jistotou postupu v kapse.

Ve skupině E zajíždí obhájce trofeje Manchester United na horkou půdu Villarealu, kde oběma týmům stačí k jistotě postupu remíza. Šampióni Premier League se na stadiónu El Madrigo představí bez trojice Van der Sar, Gary Neville a Dimitar Berbatov. Navzdory zranění, které si Cristiano Ronaldo přivodil při víkendovém utkání proti Aston Ville, jej patrně Sir Alex Ferguson postaví již v tomto důležitém utkání.

Na remízu se ve Villarealu hrát nebude

„Nejhorším způsobem, jakým bojovat o postu do další fáze, by byla snaha hrát na remízu,“ ví dobře kouč domácích Manuel Pellegrini. „Je rozumné snažit se skupinu vyhrát, protože vám to potom přinese nemalé výhody v další fázi soutěže,“ dodal.

Pokud chce Celtic pomýšlet na postup, nemůže si z utkání Villarreal - Manchester United přát nic jiného než vítězství z jednoho ze svých protivníků. Skotský celek se spolu s Aalborgem drží se dvěma získanými body ze čtyř utkání ve spodní polovině tabulky. V Dánsku musí Skoti za každou cenu vyhrát a k tomu doufat, že ve Villarealu se body dělit nebudou.

Hvězdy Juventusu mají odpočinek

Real Madrid si svou situaci ve skupině H notně zkomplikoval, když oba zápasy s Juventusem Turín prohrál. Nyní se představí na půdě běloruského nováčka BATE Borisov, který je v závěsu za Bílým baletem se ztrátou čtyř bodů. Naopak Zenit Petrohrad s Radkem Šírlem na svém trávníku přivítá již jistého osmifinalistu Juventus Turín.

Kouč Staré dámy Claudio Ranieri nechává odpočívat největší hvězdy včetně českého záložníka Pavla Nedvěda a kanonýra Del Piera, kteří do Ruska ani nepřicestovali. Šanci ukázat se tak mají mladící v turínském mužstvu, od kterých jejich trenér očekává, že se o svou šanci na základní jedenáctku poperou.

Úterní program 5. kola Ligy mistrů (začátky ve 20:45):
Skupina E:
Villarreal - Manchester United (ČT2)
Aalborg - Celtic Glasgow
Skupina F:
Bayern Mnichov - Steaua Bukurešť
AC Fiorentina - Olympique Lyon.
Skupina G:
Fenerbahce Istanbul - FC Porto
Arsenal - Dynamo Kyjev (ČT4).
Skupina H:
BATE Borisov - Real Madrid
Zenit Petrohrad - Juventus Turín (18:30).

Reklama

Související témata: