Hlavní obsah

Tři a více gólů dostal Čech během pěti sezón v bráně Chelsea jen pětkrát

PRAHA

Nastřílet Petru Čechovi tři góly? A navíc v chrámu Chelsea na Stamford Bridge? Zase až taková utopie to před čtvrtfinálovou odvetou Ligy mistrů pro Liverpool není, když to o víkendu svedl v Premier League průměrný Bolton. Jenže na druhou stranu pravdou je, že podobný příděl zažil český reprezentační gólman na domácím hřišti v této sezóně poprvé.

Článek

Inkasovat tři góly v jednom zápase, to se Petru Čechovi příliš často nestává. Duel s Boltonem, v němž Chelsea vedla už 4:0, aby se nakonec strachovala o hubenou výhru 4:3, byl výjimkou.

„A výjimkou, která se zrodila jen proto, že hráči Chelsea  se za stavu 4:0 už  myšlenkami toulali u středeční odvety s Liverpoolem. Petr Čech to ostatně přiznal,“ tlumočil po divoké přestřelce na Stamford Bridge rozhovor se svým chráněncem manažer Pavel Zíka.

„Hlavně však už v té době nebyli na hřišti Lampard a Drogba, což sehrálo velkou roli. I Petr přiznával, že všichni hráči byli docela rádi, že takovouto facku dostali v ligovém duelu a nikoli v Champions League. Probuzení přišlo včas.“

"Trojku" dostal Čech od Manchesteru a AS Řím

Tři góly dostal v předchozích jedenatřiceti kolech Premier League Petr Čech jen jednou jedinkrát. V  jedenadvacátém dějství totiž 11. ledna prohrála Chelsea na půdě Manchesteru United 0:3. Na evropské scéně pak lovil balón třikrát ze sítě v Římě, kde 4. listopadu 2008 prohrála Chelsea s AS 1:3.

A ještě jedna zajímavost - v prvních čtyřech sezónách, kdy Čech v bráně Chelsea chytal, se mu jen dvakrát stalo, že schytal třígólový či vyšší příděl. Jeden rok v zápase s Tottenhamem, v dalším pak s Aston Villou.

Je tedy dost málo pravděpodobné, že by třikrát kapituloval právě v úterý večer v odvetě proti Liverpoolu.

Ostatně, i v bráně české reprezentace má Petr Čech podobnou bilanci. S inkasovanou trojkou odcházel během své kariéry jen třikrát - na posledním evropském šampionátu v Rakousku a Švýcarsku po prohraném zápase s Tureckem (2:3) a Portugalskem (1:3), předtím v březnu 2005 po teplické kvalifikační výhře nad Finskem (4:3)

Čechovy třígólové příděly v bráně Chelsea:
RočníkZápasy se třemi a více obdrženými brankami
2004/05žádný
2005/06žádný
2006/07Chelsea - Aston Villa 3:3
2007/08Chelsea - Tottenham 4:4
2008/09AS Řím - Chelsea 3:1 (LM), Manchester United - Chelsea 3:0, Chelsea - Bolton 4:3

Reklama

Související témata: