Hlavní obsah

Vaniakovi nemá ve Slavii kdo krýt záda, Romanovs si totiž v LM odpykává trest

PRAHA

Do prekérní situace se dostala fotbalová Slavia před vstupem do kvalifikace o Ligu mistrů. Před úvodním duelem třetího předkola, k němuž 28. nebo 29. července zřejmě vyrukuje proti moldavskému Šeriffu Tiraspol, totiž přišla o gólmana Denisse Romanovse, jenž měl jistit záda jedničce Jarolímova týmu Martinu Vaniakovi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slavia teď musí spoléhat na to, že v kvalifikaci o Ligu mistrů nepotkají Martina Vaniaka žádné zdravotní komplikace.

Článek

Pro Slavii byla ta zvěst ránou pod pás. Třicetiletý lotyšský brankář Deniss Romanovs si přinesl do pražského Edenu trest z předchozí zahraniční štace v Dinamu Bukurešť. A dokonce na čtyři zápasy, takže v kvalifikaci o Ligu mistrů je nepoužitelný.

V sezóně 2007/2008 totiž v pohárovém duelu bukurešťského Dinama ve švédském Elfsborgu vystartoval z lavičky a za nesportovní chování dostal distanc na čtyři utkání. Při příchodu do Slavie se však o flastru nezmínil slovem ani on, ani jeho agent.

Trenér Karel Jarolím přitom počítal s Romanovsem jako s dvojkou, která bude krýt záda zkušenému Vaniakovi. Po jejich boku pak měkl sbírat zkušenosti mladý Jan Hanuš, který přišel do prvního mančaftu z rezervy a jehož přístup a talent si kouč pochvaloval.

Pro kvalifikační duely o Ligu mistrů rázem povýší do role brankářské dvojky, neboť Romanovs je vzhledem k trestu nepoužitelný. Leda že by Pražané na poslední chvíli koupili ještě dalšího brankáře. Ostatně, s transferem brněnského Martina Lejsala laškovali...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.