Hlavní obsah

Gallas šel na novináře s nožem

Jan Krůta

Hrdina úterního duelu na Letné, francouzský fotbalista Chelsea William Gallas, odmítal při cestě z kabiny do autobusu novináře s úsměvem na rtech mávnutím ruky. V ruce držel nůž, a tak zástupci médií ani moc nenaléhali. Byl však jen kapesní a řízný bek si s ním krájel jablko...

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Jediný střelec úterního zápasu na Letné William Gallas (v bílém)

Článek

"Nemám vám co říct," prohlašoval dobře naladěný Gallas. Nakonec se však anglickým novinářům přeci jen rozpovídal: "Ten můj gól patří celému týmu," uvedl obránce, který hrál v základu teprve první zápas v této sezóně. Měsíc nemohl nastoupit pro zranění. "Bylo to pro mě těžké. V první půli ten výkon za moc nestál, nebyl jsem dobrý pozičně. Po přestávce už jsem se do toho dostal," dodal Gallas a ocenil kvality soupeře: "Bylo obtížné se prosadit proti dobrému týmu, ale nejdůležitější ze všeho jsou tři body."

Náramná spokojenost s vítězstvím

Podobně smýšlel i kapitán mužstva Marcel Desailly. "Sparta se prezentovala dobrým výkonem a nikdo z nás se nemohl divit, že byl v poločase bezbrankový stav. Nepřehrávali jsme ji. Naše hra šla ale postupně nahoru a výhra nás určitě pozitivně naladí," doufal jeden z nejlepších hráčů na trávníku. Desailly si pochvaloval i výkon svého reprezentačního spoluhráče Makeleleho, jenž do Chelsea přišel na poslední chvíli a moc toho zatím s ostatními nenatrénoval. "Všichni jste mohli vidět, jak skvělý je to hráč. Na místě defenzívního záložníka je výjimečný a vypadalo to, jako by s námi hrál dlouho. Claude do týmu perfektně zapadl a přinesl kvalitu."

Podle italského gólmana Carla Cudiciniho je pro trenéra těžké, aby vybral z tolika hvězd optimální sestavu. "Nakonec to však dopadlo skvěle, kouč zvolil správnou taktiku. S tímhle mužstvem se dají dokázat velké věci," říkal brankář. "Tři body z venku mají v Lize mistrů velkou cenu. Věděli jsme, že nás tady nečeká nic lehkého," přiznal Cudicini. "Hru jsme kontrolovali, i když první půle byla trochu složitá. Dokázali jsme si vytvořit nějaké šance a jednu z nich proměnili," hodnotil útočník Jimmy Floyd Hasselbaink. Na dotaz, zda výkon týmu pookřál až s příchody střídajících Lamparda a Duffa však odvětil: "Mně to nepřísluší hodnotit, o tom diskutujte s trenérem."

Reklama

Související témata: