Hlavní obsah

Kotrba nakonec rád za remízu

ŘÍM

Sparťanský kouč Jiří Kotrba přiznal, že má po utkání smíšené pocity. "Před zápasem bychom asi takový výsledek brali všemi deseti, ale teď to všechno ve mně nějak vře. Kdybychom totiž využili před pauzou ještě další šance, určitě bychom už body neztratili, ale takto jsme nakonec rádi, jak to dopadlo," zůstával letenský trenér při zemi.

Foto: ČTK/AP

Libor Sionko se takto radoval z prvního gólu v síti Lazia

Článek

Neměla prý přijít branka v 46. minutě. "Chtělo to vydržet alespoň do šedesáté minuty, jenže po ní se naopak dostali do hry domácí, kteří byli jako pokropení živou vodou. Nakonec jsme tedy byli rádi, že už Lazio třetí gól nepřidalo. Na druhou stranu i my jsme mohli ještě v závěru zápas zvrátit," připomněl Gluščevičovu hlavičku.

Nechtěl se pouštět do hodnocení, zda to byl nejlepší zápas týmu pod jeho vedením. "Nechci taková hodnocení teď provádět, protože jsme ještě v emocích a na takové věci bude čas až s odstupem. Jsem však rád, že jsme ukázali, že ve skupině nejsme jen do počtu," uzavřel své hodnocení.

Sionko považuje remízu za ztrátu

Libor Sionko při své trefě prý nemusel moc vymýšlet nějaké speciální zakončení. "Chtělo to jen trefit branku, protože gólman byl špatně postavený. Je jen škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce, i já mohl krátce po svém gólu přidat druhý. Za takovéto situace proto remízu považuji za ztrátu," dumal autor první branky.

Hrdinou zápasu opět Poborský

Druhý střelec Karel Poborský byl o poznání spokojenější. "Hrálo se mi dobře a byli jsme blízko nečekanému úspěchu. Ale i s nerozhodným výsledkem jsem nakonec spokojen, protože to byl těžký zápas," prohlásil nejlepší sparťanský hráč.

Mezi sparťanské pilíře patřil také Tomáš Hübschman. Ani on nepropadl euforii a tvrdil, že Sparta dnes body ztratila, nikoli získala. "Měli jsme totiž ještě řadu dobrých šancí Lazio dostat na kolena. Ale je pravda, že po druhé domácí brance jsme nakonec i za takovýto výsledek spokojeni," uvedl dvaadvacetiletý stoper.

Mancini: Bláznivý zápas

Trenér Lazia Roberto Mancini také nepůsobil skleslým dojmem, přestože nikdo asi remízu nečekal. "Byl to bláznivý zápas. Začali jsme dobře, ale Sparta se pak hodně zvedla a hrála dobře. My jsme po dvou inkasovaných brankách naopak byli v šoku, a tak si vážím toho, že se hráči dokázali ještě vzchopit," přiznal, že remíza nakonec zápasu sluší.

Prohlásil také, že se potvrdilo, že ve skupině se ještě odehrají velké postupové boje. "Kdo se domníval, že po druhých zápasech bude rozhodnuto, ten se moc mýlil," uzavřel Mancini.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.