Hlavní obsah

Robben se omluvil za roztržku s trenérem kvůli střídání

MNICHOV

Fotbalista Bayernu Mnichov Arjen Robben se omluvil za svou reakci na to, že ho trenér Louis Van Gaal stáhl ze hřiště pět minut před koncem středeční semifinálové bitvy v Lize mistrů s Lyonem. Robben se kvůli tomu dostal do roztržky s trenérem a nyní nad tím vyjádřil lítost. Měl se prý zachovat profesionálněji.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Trenér Bayernu Mnichov Louis Van Gaal (vlevo) se snaží uklidnit Arjena Robbena, jenž byl právě vystřídán.

Článek

Robben v úvodním semifinále proti Lyonu potvrdil roli tahouna týmu a jediným gólem zápasu zajistil Bayernu vítězství. Pět minut před koncem se ho trenér Van Gaal rozhodl stáhnout, což nizozemský záložník nechápal a hřiště opustil jen velmi neochotně. To trenéra naštvalo a zblízka mu řádně vyčinil.

"Chtěl jsem tam zůstat. Cítil jsem, že je to můj zápas a že bych mohl přidat ještě jeden gól," uvedl Robben, který se těsně před vystřídáním dral do velké šance. "Nechápal jsem, proč mám jít ze hřiště. Ale musím se omluvit všem fanouškům, protože takhle jsem se chovat neměl. Měl jsem se zachovat víc jako profesionál. Je to však součást mé povahy, vždycky chci za každou cenu vyhrát," dodal bývalý hráč Realu Madrid a Chelsea.

Nizozemský trenér Van Gaal ujistil, že roztržka nebude mít vliv na Robbenovo působení v Bayernu. "Chápu ho. Proto jsem mu vysvětlil, že to bylo preventivní opatření, aby případně nedošlo k jeho zranění. Potřebujeme Arjenovy góly. Potřebujeme, aby byl připravený pomoci už teď proti Mönchengladbachu. Nechtěl jsem riskovat, že se mu něco stane," dodal.

Reklama

Související témata: