Hlavní obsah

Je to nejkrásnější moment v mé kariéře, rozplývá se Mourinho po vyřazení Barcelony

PRAHA

Doslova v sedmém nebi se ocitl ve středu večer po postupu do finále fotbalové Ligy mistrů přes slavnou Barcelonu kouč Interu Milán José Mourinho. Jeho svěřence čeká v půli května na madridském stadiónu ten nejvýznamnější duel proti mnichovskému Bayernu. „Inter nehrál finále Ligy mistrů dlouhých 38 let, užíváme si to,“ řekl po postupu trenér italského celku Mourinho.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Radost trenéra Interu Milán Josého Mourinha po postupu do finále LM přes Barcelonu.

Článek

Ač ve středu na Nou Campu byli povětšinu utkání v odvetě aktivnější domácí fotbalisté, kteří nakonec vyhráli 1:0, přesto si cestu mezi poslední dva týmy Champions League proklestili hráči milánského Interu. Ti totiž na domácí půdě v prvním vzájemném klání slavili vítězství 3:1. Smutek ve tváři hráčů i realizačního týmu tak ve středu nevyvolal ani jediný gól domácího Piquého, jenž Barceloně k postupu nestačil.

„Toto je nejkrásnější moment v mé kariéře, nejkrásnější ze všech,“ hlásal po odvetném klání trenér hostů José Mourinho. „Inter nehrál finále Ligy mistrů dlouhých 38 let, na to jsme všichni čekali. Kádr nemáme složený z dětí, které by mohly o takový úspěch usilovat ještě dalších patnáct let,“ prozradil úspěšný Portugalec.

Hrdinové z Interu

„Mám opravdu velkou radost. Hrát více jak hodinu v deseti hráčích na takovém stadiónu proti tak skvělému týmu - moji hráči dokázali, že jsou opravdoví hrdinové,“ skládal poklony Mourinho, když navíc připomněl vyloučení Thiaga Motta z 28. minuty. „Nemyslím na frustrace a problémy jiných, myslím pozitivně,“ řekl.

Bez emocí a s chladnou hlavou pak kouč Katalánců Pep Guardiola poblahopřál svému sokovi k postupu. „Jsem vděčný za to, že můžu být součástí takového klubu, jakým je Barcelona. Jsem ale nešťastný z toho, že se nám nepodařilo přes Inter přejít. Snažili jsme se, jsem na hráče hrdý,“ pokračoval.

Lehčí bránit než útočit

„Moji svěřenci samozřejmě nejsou v nejlepší náladě. V Lize mistrů jsme si nevedli špatně, což dokládá i úspěšný postup do semifinále soutěže. Znovu se o to pokusíme i v příštím roce. Teď máme tři dny na to, abychom se dali dohromady do ligového zápasu. Musíme dát hlavu nahoru a zvednout se,“ přiznal Guardiola.

„Každý tým, každý trenér dělá svou práci podle svého. Nemůžu soudit svého oponenta. Vítězem je ten, kdo si stál za svou pravdou. Do Milána jsme jeli s tím, abychom tam uhráli dobrý zápas. Z nějakého důvodu se nám to nepovedlo. Někdy je mnohem těžší útočit než bránit,“ dodal na závěr kouč Barcelony.

Reklama

Související témata: