Hlavní obsah

Blikance Spartě zavařily, a tak Chovanec shání další posily

Jako by nestačilo, že zraněných mají fotbalisté Sparty na začátku sezóny víc než dost. Ještě se oslabují příslovečnými blikanci, jak kázeňským zkratům na hřišti říká jejich kapitán Tomáš Řepka. Ten je mimo pro Gambrinus ligu, minimálně v prvním duelu čtvrtého předkola Ligy mistrů budou chybět hříšníci Matějovský, Sionko a také Wilfried. „Musíme kádr doplnit,“ má kouč Jozef Chovanec jasno.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec

Článek

Vyřadili jste Poznaň, alespoň Evropskou ligu máte jistou. Čeho si nejvíc ceníte?

Neměli jsme to jednoduché, bylo dost problémů se sestavou. Určitě bych tedy vypíchl morálku týmu v poznaňské odvetě. A hodně si cením třeba Kucky, že vůbec nastoupil. Hráči cítili velkou zodpovědnost, vzali to na sebe a postoupilo se.

Jak moc vás ovšem rozčílila dvě vyloučení?

Musíme je brát každé zvlášť. U Sionka nešlo o faul rovnou na červenou kartu. Matějovský samozřejmě reagoval špatně. Ale uznal to, za nic se neschovával. Není to dobře, dvě vyloučení člověka zamrzí.

Padnou velké klubové pokuty?

Pro takové prohřešky máme disciplinární řád, podle něhož budeme postupovat. Myslím, že je dost podrobný.

Wilfried navíc viděl druhou žlutou kartu, takže v prvním duelu čtvrtého předkola vám budou chybět tři opory. To je citelná ztráta.

Musím doufat, že vzhledem k problémům, jež nás teď potkávají, už žádná jiná absence nepřibude. Budeme muset kádr doplnit. Ze situace, v jaké jsme, to jasně vyplývá. Máme zraněné, vykartované... Možná kádr doplníme z vlastních řad, možná odjinud. To je otázka příštích dnů. Před každým předkolem se na soupisku mohou dopsat noví hráči.

Jste už s někým v kontaktu? Třeba Radek Šírl z Petrohradu se nedávno nechal slyšet, že o Spartě uvažuje.

Žádné kontakty neproběhly. Sejdeme se na sportovní komisi a uvidíme, jak operativní dokážeme být. Posílit potřebujeme hlavně zálohu, kde máme nejvíc ztrát. Hušek, Vacek a další. Jde o to, abychom vůbec dali dohromady osmnáct lidí.

V neděli vás čeká ligový duel s Baníkem. Zase budete šetřit některé opory?

Za dané situace vyjdu ze zdravotního stavu. Nemůžeme riskovat, že nám někdo další vypadne třeba na měsíc.

V poslední bitvě o Ligu mistrů narazíte na někoho z pětice Trondheim, Salcburk, Partizan, Žilina a Tiraspol. Máte před pátečním losem nějaké přání?

Nemám, budeme v napětí. Každý z nich udělal kus práce, aby se do závěrečné kvalifikace dostal. Je mi však jasné, že třeba Žilina s českým trenérem Hapalem i českými hráči by byla pro fanoušky hodně zajímavá.

Reklama

Související témata: