Hlavní obsah

VIDEO: Fantastický Čech, velký večer pro Žirkova, liboval si Ancelotti

MOSKVA

Ruská zima ani obávaný umělý trávník je nezastavily. Fotbalisté londýnské Chelsea i do třetice zabodovali v Lize mistrů naplno a na hřišti Spartaku Moskva vyhráli 2:0. Mrzet je mohlo snad jen to, že Lužniky dobyli o dva roky později, než potřebovali. Právě tady přece ve finále největší pohárové soutěže v roce 2008 podlehli Manchesteru United až v penaltovém rozstřelu...

Foto: Grigorij Dukor, Reuters

Jurij Žirkov (vlevo) oslavuje branku v duelu se Spartakem Moskva. Vpravo další hráč Chelsea Florent Malouda.

Článek

Výstavní střela Jurije Žirkova a mazácký gól Nicolase Anelky zajistily Chelsea další tři body. A také důležité zákroky českého reprezentačního brankáře Petra Čecha.

"Nebylo to lehké, hráli jsme však dobrý zápas. Spartak měl především po přestávce hodně šancí, aby aspoň snížil, jenže Petr měl fantastické zákroky, jimiž nás zachránil," vyzdvihl kouč Carlo Ancelotti, že "Blues" se mohli na svého gólmana znovu spolehnout.

Velkým hrdinou byl také Žirkov. Ruský reprezentant se do sestavy Chelsea pikantně vracel právě v Moskvě, netradičně se z obrany posunul do zálohy a hned vstřelil vítězný gól. "Pro Jurije to byl důležitý moment. Vracel se do sestavy, zrovna v Rusku a vstřelil fantastický gól. Myslím, že to pro něj byl velký a šťastný večer," usmíval se Ancelotti.

Brankář Chelsea Petr Čech (vzadu) pozorně sleduje snahu obránce Ivanoviče (vlevo) o odblokování Wellitona ze Spartaku Moskva.foto: ČTK/AP/Ivan Sekretarjev

Žirkov tak dal nejlepší odpověď na zprávy, že se v zimě chce vrátit do Ruska. "Jsou to jen fámy a spekulace z ruských médií. Nechci opustit Chelsea a pokud mě nebude chtít manažer prodat, zůstanu," ujistil ruský fotbalista. "Na začátku loňské i letošní sezóny měl problémy, ale když byl zdravý, hrál velmi dobře. Jurij je univerzál, který dokáže výborně zahrát dokonce i v útoku. Nikdy jsem nepomýšlel na jeho odchod ze Stamford Bridge," divil se i Ancelotti.

Rus se přitom blýskl proti svému největšímu rivalovi. Do Chelsea přece přišel po pěti letech strávených v CSKA. "Spartak versus CSKA, to je v Rusku největší zápas. Sotva jsem v CSKA začal, hned mi vysvětlili, že Spartak musíme porazit vždy, ať už jsme v tabulce kdekoliv," culil se Žirkov.

Chvála také Anelkovi, o Rooneym italský kouč nemluví

Italský trenér nezapomněl pochválit ani kanonýra Anelku. "Znovu potvrdil, že má kvality na to, aby nastupoval na hrotu, když nám chybí Drogba. Nicolas je fantastický hráč, který může hrát na všech pozicích v útoku. Pokud jde o Didiera, dostali jsme z Cobhamu dobrou zprávu. Bude moci nastoupit již v příštím utkání proti Wolverhamptonu."

Chelsea už je jednou nohou ve vyřazovací části Ligy mistrů. "Máme úctu k této soutěži. Ještě jsme nepostoupili, takže se soustředíme i na další tři zápasy ve skupině," slíbil Ancelotti.

Trpělivost mu po zápase docházela jen při spekulacích, zda by v lednu nechtěl koupit Wayna Rooneyho, který hodlá opustit Manchester United. "Mám spoustu času odpovědět na tuto otázku v budoucnosti. Mám úctu k Manchesteru United i Siru Alexu Fergusonovi. Je to jejich problém, já o tom nechci mluvit."

Reklama

Související témata: