Hlavní obsah

VIDEO: Náhradník Mignot si ani nekopl do míče a rozhodčí ho vyloučil

PRAHA

V soutěži o nejrychleji udělenou červenou kartu by po posledním kole fotbalové Ligy mistrů suverénně vyhrál obránce Jean-Pascal Mignot z francouzského týmu AJ Auxerre. Nepotřeboval k tomu totiž ani vteřinu na hřišti! Podle dostupných statistik se dokonce stal vůbec prvním profesionálním hráčem, který byl vyloučen, aniž by zasáhl do hry. Stalo se v nervózním závěru utkání skupiny G na Amsterdam Areně s domácím Ajaxem.

Foto: Robin van Lonkhuijsen, Reuters

Jean-Pascal Mignot vidí červenou kartu, aniž si kopl do balonu...

Článek

Hosté prohrávali 2:1 a samozřejmě toužili po vyrovnání. Náhradníci, kteří se rozcvičovali podle postranní čáry, byli pochopitelně stejně nervózní jako jejich kolegové na hřišti. A upouštěli páru i slovními výpady proti rozhodčímu. Zvlášť vynikal právě Mignot a tak mu portugalský rozhodčí Olegário Benquerença ukázal žlutou kartu.

Jenomže to Jean-Pascala rozlítilo ještě víc a okamžitě dal sudímu slovně co proto. Následovala rychlá akce: druhá žlutá a tedy červená! Během několika sekund - samozřejmě v souladu s pravidly - se z náhradníka, který se ani nekopl do balónu, stal vyloučený, jenž musel okamžitě do kabin...

Reklama

Související témata: