Hlavní obsah

UEFA zmírnila Mourinhovi a Realu trest za úmyslné karty

NYON

Evropská fotbalová unie zmírnila trenérovi Realu Madrid Josému Mourinhovi a španělskému klubu tresty za úmyslná vyloučení v Lize mistrů. Portugalský kouč zaplatí 30.000 eur místo původně udělené pokuty 40.000 eur za to, že navedl Sergia Ramose a Xabiho Alonsa, aby se nechali v závěru utkání s Ajaxem Amsterodam za rozhodnutého stavu 4:0 po druhé žluté kartě za zdržování úmyslně vyloučit.

Foto: Sergio Perez , Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho

Článek

Jednozápasový trest Mourinhovi odvolací komise potvrdila. Zrušila mu však podmínku na distanc v dalším zápase, pokud se během tří let znovu dopustí nevhodného chování. Na lavičce Realu bude Mourinho chybět ve středu v posledním utkání skupiny G s Auxerre.

Vedení Realu byla snížena pokuta ze 120.000 eur na rovných 100.000. Hráčům tresty zůstaly. Alonso s Ramosem dostali distanc na jedno utkání a navíc pokutu 20.000 eur. Poloviční částku zaplatí za účast v konspiraci brankář Iker Casillas, jeho náhradník Jerzy Dudek dostal pokutu pět tisíc.

Ramos a Alonso se nechali v závěru utkání s Ajaxem na pokyn Mourinha, který je instruoval prostřednictvím gólmanů, vyloučit. Mysleli, že tím smažou své žluté karty před vstupem do vyřazovacích bojů.

Reklama

Související témata: