Hlavní obsah

Drogba prožije večer plný emocí, záda mu má krýt „Rocky“ Čech

MARSEILLE

Oba týmy už mají své jisté. Skupinu F ve fotbalové Lize mistrů vyhraje Chelsea, ze druhého místa do jarního osmifinále postoupí Marseille. Přesto jejich večerní souboj na Stade Vélodrome nabízí velký příběh. Kanonýr „Blues“ Didier Drogba se poprvé vrací na místo činu, odkud do Londýna přestoupil. Nemůže se dočkat, podle vlastních slov čeká „silné emoce a fantastickou atmosféru“.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Útočník Chelsea Didier Drogba se raduje z branky. Případnou trefu v Marseille by asi moc neslavil...

Článek

Chelsea je zatím v Lize mistrů stoprocentní. Pokud dokáže vyhrát i v Marseille, stane se teprve pátým týmem v historii soutěže, který absolvoval skupinu s plným bodovým ziskem. Zatím to dokázaly jen Barcelona, AC Milán, Paris St. Germain a Spartak Moskva.

Největší emoce však vzbuzuje Drogbův návrat. Dvaatřicetiletý kanonýr z Pobřeží slonoviny neskrývá, že by se do Olympique chtěl jednou vrátit a právě v Marseille ukončit svou kariéru. Není tedy divu, že pro zdejší fanoušky je stále velkým hrdinou.

„Hráčem Marseille jsem byl sice jen rok, ale mezi mnou a fanoušky se vytvořilo nezvykle silné pouto. Dal jsem jim všechno a oni mi to opětovali, pořád mě mají rádi a já se mezi ně rád vracím,“ líčí Drogba. „Jsem teď plný emocí a opravdu netuším, jak se s návratem na stadion Vélodrome vyrovnám. Je to poprvé, co jsem v podobné situaci, ale věřím, že to zvládnu...“

Drogba hrál za Marseille v sezóně 2003/2004. Stihl v jejím dresu nastřílet 18 gólů v lize a 11 v pohárové Evropě.

Deschamps věří, že se kanonýr jednou opravdu vrátí

V podobné situaci je Didier Deschamps. Trenér Marseille působil jako hráč v Chelsea v sezóně 1999/2000 a získal s ní FA Cup. „Didierův návrat bude určitě velmi silným momentem. Zanechal za sebou v klubu výraznou stopu. Myslím, že se na závěr své hráčské kariéry opravdu vrátí do Marseille. Je to jeho osudové město,“ poukázal Deschamps.

Brankář Petr Čech na tréninku fotbalistů Chelsea.foto: Reuters/David W. Černý

Chelsea se v posledních týdnech přestalo dařit v Premier League. Ancelottiho svěřenci se potřebují chytit, a tak zřejmě udělají vše pro jubilejní 50. výhru klubu v Lize mistrů. Navzdory jistému postupu má nastoupit nejsilnější sestava, tedy i s brankářem Petrem Čechem.

„Potřebujeme vyhrát a získat sebevědomí. Chytit se. Pravděpodobně tedy nastoupíme v plném složení,“ potvrdil český gólman na svém webu.

Reprezentační brankář by tak měl poprvé nastoupit s novou vizáží, kterou mu ve víkendovém ligovém duelu „upravil“ Cahill z Evertonu. „Podrážkou kopačky mi přistál nad okem. Museli mi dát na hřišti dva plastické stehy a pak mi to po zápase došili. Mám to celé oteklé, vypadám jako Rocky,“ popsal Bige Pete s nadsázkou.

Reklama

Související témata: