Hlavní obsah

Tottenham dál píše klubovou historii, Redknapp se bojí Barcelony

PRAHA

Fotbalisté Tottenhamu sice ve středeční odvetě osmifinále Ligy mistrů proti AC Milán nepotvrdili pověst mašiny na góly, takticky sehraný duel (0:0) ale splnil svůj účel. Spurs si při své premiérové účasti v prestižní soutěži zahrají čtvrtfinále a tep fanoušků z White Hart Lane dál roste.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

KOuč Tottenhamu Harry Redknapp při utkání proti AC Milán.

Článek

Na podzim roku 2008 by bylo spojení čtvrtfinále Ligy mistrů bráno na White Hart Lane jako špatný vtip. Kohouti se potáceli na dně Premier League a na vousaté úspěchy na evropské scéně – triumfy v Poháru UEFA (1972, 1984) a vítězství v Poháru vítězů pohárů (1963) – se vzpomínalo se slzou v oku. Na konci října ovšem převzal trenérskou roli Harry Redknapp. Dva roky na to Spurs poprvé okusili Ligu mistrů. Včera ubránili hubený jednobrankový náskok proti milánskému AC a slaví postup mezi nejlepší osmičku fotbalové Evropy.

„Co jsme dokázali je neskutečný sen. Koho by napadlo, kam až můžeme při první účasti v Lize mistrů dojít,“ rozplýval se Redknapp po vyřazení milánského giganta. „Před dvěma lety by byl každý při zmínce o čtvrtfinále Ligy mistrů považován za blázna. Prošli jsme těžkou skupinou a získali i skalp AC. Všechno navíc je jen bonus,“ poznamenal kouč Kohoutů.

Pato z AC Milán (vpravo) smutně sleduje postupové oslavy fotbalistů Tottenhamu.foto: Reuters/Alessandro Bianchi

Redknapp po utkání pospíchal domů do Bournemouth v hrabství Dorset, oslavy žádné neplánoval. „Dám si sendvič se slaninou a čaj a půjdu nejspíš na dlouhou procházku se svými psy,“ prozradil. V hlavě už ale měl páteční los čtvrtfinále Ligy mistrů. A myslí mu třeba běželo, jak dopadl Arsenal při osmifinálovém střetu s Barcelonou. „Barcelona v odvetě předvedla jedno z nejlepších představení, jaké jsem kdy viděl,“ vzdal čerstvě čtyřiašedesátiletý trenér hold katalánskému velkoklubu.

Messimu a spol. by se ale nejraději vyhnul. „Arsenal v Premier League utahá skoro každý tým k smrti, Barcelona ale byla na úplně jiné úrovni. Fantastická. Porazit ji by byl oříšek pro každý klub. Ať se ale stane, co se stane, pro nás je skvělý postup mezi nejlepších osm. Uvidíme, jestli projdeme dál,“ dodal Redknapp.

Reklama

Související témata: