Hlavní obsah

VIDEO: Real se pomstil Lyonu a slaví postup. Čech neinkasoval, dál jde i Chelsea

PRAHA

Fotbalisté Realu Madrid se pomstili Lyonu za loňské vyřazení v osmifinále Ligy mistrů a po vítězství 3:0 nad tímto soupeřem na San Bernabeu prolomili šestileté čekání na postup do čtvrtfinále Champions League. Real využil nadějný výsledek z prvního utkání (1:1) a na domácím stadiónu po brankách Marcela, Benzemy a Di Maríi slavil historicky první vítězství nad Lyonem. Ve čtvrtfinále je i londýnská Chelsea, která s Petrem Čechem v bráně sice na Stamford Bridge jen remizovala 0:0 s Kodaní, ale tento výsledek jí po vítězství 2:0 v prvním utkání k postupu stačil.

Foto: Reuters

Brazilec Marcelo se raduje se spoluhráči z úvodního gólu Realu Madrid do sítě Lyonu.

Článek

Zápas na stadiónu Realu začal náporem domácích, který však francouzský tým ustál a naopak mohl jít sám do vedení. Po dvaceti minutách hry se do nadějné šance dostal César Delgado, jenže s jeho pokusem si parádně poradil brankář Iker Casillas. Real však měl dál územní převahu a ještě před přestávkou se ujal vedení po nádherném sólu obránce Marcela.

Obránce Realu Madrid Ricardo Carvalho (vpravo) akrobaticky brání Yoanna Gourcuffa z lyonu v osmifinále Ligy mistrů.foto: Reuters

Lyonu i přesto stačilo dát gól, aby ve dvojzápase srovnal s Realem krok, jenže svěřenci Jose Mourinha hosty téměř nepouštěli do hry. Francouzský celek jen bránil a k ohrožení branky Realu se s přibývajícími minutami vůbec nedostával.

Domácí předváděli svižné kombinace a ve druhé půli už zápas zcela kontrolovali. A když pak v 67. minutě potrestal bývalý hráč Lyonu Karim Benzema svým druhým gólem v tomto dvojutkání chybu kapitána hostů Crise gólem na 2:0, o postupujícím bylo prakticky rozhodnuto. Za deset minut přidal třetí gól Angel Di María a znovu měl v inkasovaném gólu prsty Cris.

Trenér Realu Jose Mourinho tak může po hladké výhře dál snít o tom, že získá triumf v Lize mistrů se třemi různými kluby

Chelsea proti outsiderovi neskórovala

Fotbalisté Chelsea šli do odvetného utkání s Kodaní s uklidňujícím náskokem ze hřiště soupeře 2:0. A i v odvetě na Stamford Bridge začali aktivněji. Na kraji obrany dánského celku chyběl vykratovaný Zdeněk Pospěch a oslabenou obranu v první půli často provětrával zejména Žirkov a Anelka.

Útočník Chelsea Nicolas Anelka (vlevo) bojuje o míč s Oscarem Wendtem z Kodaně v osmifinále Ligy mistrů.foto: Reuters

Brankář Wiland však udržel teoretické naděje hostů na úspěch. Ty mohl pořádně přiživit po šestadvaceti minutách hry N'Doye. Brankář Chelsea Petr Čech se při přímém kopu soupeř pohnul za zdí a pak už mohl jen sledovat střelu forvarda dánského celku, která se odrazila od tyče. Další ohrožení už ale tým trenéra Carla Ancelottiho nepřipustil.

Chelsea ve druhé půli hru ovládala a kontrolovala si postup. Londýňany tak ani nemusela mrzet série nevyužitých šancí. Brankář Čech bez problémů uhájil čisté konto a může se těšit se svým klubem na čtvrtfinálové souboje.

Čtvrtfinálové dvojice určí páteční los v Lyonu. Čtvrtfinálové duely pak jsou na programu programu 5. a 6. dubna, odvety se hrají o týden později.

osmifinále Ligy mistrů:
Real Madrid - Olympique Lyon 3:0on-line
Branky. 37. Marcelo, 67. Benzema, 76. Di María první zápas: 1:1, postupuje Real.
Chelsea - FC Kodaň 0:0on-line
první zápas: 2:0, postupuje Chelsea
Postup do čtvrtfinále již mají jistý: Barcelona, Šachtar Doněck, Schalke, Tottenham, Manchester United a Inter Milán.

Reklama

Související témata: