Hlavní obsah

Rosenborg jsem v Norsku nikdy neporazil, varuje plzeňské spoluhráče Fillo

PLZEŇ

Před lednovým přestupem do Plzně působil záložník Martin Fillo tři sezóny v norském Vikingu Stavanger. V plzeňském klubu momentálně určitě není větší expert na norský fotbal. „Ale už jsem z toho trochu vypadl. Co jsem v Plzni, tak to tolik nesleduju. Musel jsem zavolat pro čerstvé informace kámošovi do Stavangeru," prozradil Fillo, který přesto spoluhráče před Rosenborgem varuje.

Foto: Sport.cz

Martin Fillo ještě v dresu Vikingu Stavanger.

Článek

Pokud se nestane něco neočekávaného, budete hrát ve 3. předkole Ligy mistrů s Trondheimem. Je to přijatelný los?

Rosenborg je velkoklub, který s malými přestávkami dominuje norské lize. Skoro každý rok hrají poháry, spolu s FC Kodaň je to nejlepší tým celé Skandinávie. Před rokem jim Liga mistrů unikla o fous, vypadli v posledním předkole právě s Kodaní. Mají nejlepší mančaft v Norsku, ale nejsme bez šancí.

Jaká byla vaše první reakce, když jste se dozvěděl, že pojedete do Norska?

Sledoval jsem to online na internetu, a když to tam spadlo, říkal jsem si, že to nebude nic jednoduchého. Ale na druhou stranu jsem byl rád. Pro mě je to hodně pikantní soupeř.  

Co všechno jste aktuálně zjistil?

Rozjezd do soutěže neměli vůbec dobrý (norská liga se hraje systémem jaro-podzim). Spíš tragický. Ale vyhráli pět z posledních šesti zápasů a v tabulce už jsou šestí. Teď se zrovna rozjeli, což pro nás úplně ideální není. Trénuje je Švéd Jönsson, který tam přišel před sezónou, předtím byl dlouho ve Stabaeku.

Kdo je největší hvězdou týmu?

Záložník Skjelberg. Je to mladý kluk, který už má podepsanou předsmlouvu v Hamburku, kam odejde začátkem srpna. Ale s námi bohužel ještě oba zápasy odehraje. No a nesmíme zapomenout na švédského útočníka Pricu. Toho si dobře pamatuju. Je to typický zabiják ve vápně, dává hodně gólů. Teď prý navíc koupili nějakýho šikovnýho kluka z Ghany.

Jaké máte na Rosenborg osobní vzpomínky?

Když jsem tam byl, hráli nejlepší fotbal. Za ty tři roky mého norského angažmá dvakrát ligu vyhráli a jednou skončili čtvrtí. Měli vždycky dost cizinců, hlavně velezkušené borce a minimum mladých hráčů. Stadión Lerkendal má kapacitu nějakých 25 000 míst a jednou jsem ho zažil úplně vyprodaný.

Kolikrát jste Trondheim porazili?

No, to je právě ono... Hrál jsem proti nim asi sedmkrát a ani jednou jsme nevyhráli. Bylo by hezké, kdybych to zlomil. Myslím, že máme taky kvalitní mančaft a můžeme se s nimi měřit.

Těšíte se do Norska?

Určitě, mám na něj krásný vzpomínky. A kamarádi ze Stavangeru se přijedou podívat. Do Trondheimu to mají letadlem jen hodinu.

Reklama

Související témata: