Hlavní obsah

Limberský se sice obával pokuty, přesto hlesl: Je to hotové

PLZEŇ

Bude to bohapustá formalita. Co také jiného, když si z prvního kvalifikačního duelu před týdnem v Jerevanu přivezl plzeňský mistr čtyřgólovou výhru, takže v úterní domácí odvetě by mohl nastoupit se zavázanýma očima a přesto by postup do dalšího kvalifikačního předkola Ligy mistrů musel uhájit. „Nejde ale přece jen o postup, ale i o koeficient. Pro český fotbal i pro Plzeň, protože my chceme a budeme hrát evropské poháry i v příštích letech a každá desetinka procenta přijde vhod,“ namítá trenér fotbalové Viktorie Pavel Vrba.

Foto: Petr Horník, Právo

Quaresma z Besiktase Istanbul si kryje míč před Limberským z Plzně v loňském předkole Evropské ligy. Právě tento duel stál Limberského místo v sestavě Plzně v Jerevanu.

Článek

Proto také před odvetou druhého kvalifikačního předkola s Pjunikem Jerevan žongluje slovy jako podcenění, maximální koncentrace, nabitý program. A proto plzeňský kouč Pavel Vrba apeluje na své svěřence, aby k odvetě na rozestavěném stadionu ve Štruncových sadech přistoupili maximálně zodpovědně. Sám přitom moc dobře ví, že i v odvetě je jeho tým favoritem na tisíc a jedno procento.

Vrba okopíruje sestavu z Jerevanu

„Jasně, čtyřgólový náskok z Jerevanu je mimořádným výsledkem. Když jsme před lety vyhráli na evropské scéně se Žilinou v Liberci 2:1, mysleli jsme, jakou super výhru přivážíme,“ doznává i on, že už se s Plzní vidí ve třetím předkole, přesto tvrdí: „I tak hráčům opakuji, že Arméni k odvetě nikterak odevzdaně nepřistoupí, neboť si počínají organizovaně, čekají na brejky a i ze střední vzdálenosti umí vystřelit. My ale musíme zápas bez komplikací zvládnout. Proto také sázím na sestavu, která hrála v Jerevanu.“

Trenér Plzně Pavel Vrbafoto: Právo/Petr Horník

Složení mužstva z prvního střetnutí okopíruje, jednu změnu však přece jen udělá. Postaví Limberského, který pro distanc z loňského účinkování v Evropské lize v Arménii hrát nesměl a s mužstvem do Jerevanu proto ani necestoval.

Pilař: Jde o sehrávání i psychiku

I hráči už Vrbovou mluvou načichli a proto skloňují podobná slova a výrazy jako on. „Každý zápas je teď v úvodu sezóny pro nás důležitý, neboť nám jde o sehrávání, stejně jako o dobré psychické rozpoložení. V Jerevanu jsme podali velmi dobrý výkon a v domácí odvetě ho budeme chtít samozřejmě zopakovat,“ prohlašovala nová plzeňská akvizice z Hradce Králové, která do mužstva perfektně zapadla a v Arménii si od trenéra vysloužila slova chvály.

„Jen neproměněné šance mi vyčítal. Pravdou je, že nějaký gól jsem dát měl,“ přiznával Václav Pilař.

Limberský riskoval pokutu

„Trošku klidu kluci čtyřgólovou výhrou z Jerevanu přivezli,“ přiznával při opatrné hře se slovíčky nakonec s jistým zdráháním v hlase David Limberský, který sledoval první duel jen doma u internetu, protože trest z loňské konfrontace s Besiktasem Istanbul ho na trávník nepustil.

Jenom trochu klidu? Nepřehání to snad kouč Viktorie Pavel Vrba s neustálými apely na dokonalou koncentraci na úterní odvetu?

„Co mám říkat? Kdybych tvrdil, že je rozhodnuto, dostal bych od trenéra asi pokutu. Nemohu proto prohlašovat, že je hotovo, i když náskok máme veliký,“ vypadne nakonec z Limberského, který v úterý večer ve 20.15 na plzeňském rozestavěném stadionu nastoupí, aby si také užil formální odvety a dost možná i střelecké exhibice v rozhodnuté konfrontaci s Pjunikem Jerevan.

Reklama

Související témata: