Hlavní obsah

Čech chce rychlý postup na úkor Pudilova Genku, bude u toho i Torres?

PRAHA

Co nejrychlejší postup ze základní skupiny Ligy mistrů plánují fotbalisté londýnské Chelsea. Tým Petra Čecha přivítá ve středu večer Genk a za dva týdny se představí v Belgii. Gólman české reprezentace doufá, že Blues oba zápasy zvládnou. Plzeň čeká těžký duel v Barceloně a zajímat ji bude i druhý duel skupiny H, v němž AC Milán hostí Borisov. Oba tyto zápasy můžete od 20:45 sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Fernando Hernandez, ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech nejednou čněl nad střelci Valencie.

Článek

Dvě výhry nad Genkem, to je cíl fotbalistů Chelsea, kteří belgického soupeře ve středu večer hostí na Stamford Bridge.

„Když oba zápasy zvládneme, budeme mít de facto jistý postup do další fáze. Takže jediný cíl je z těch dvou utkání šest bodů,“ plánuje na svých webových stránkách Petr Čech.

Genk ovšem nepodceňuje. „Získali v Belgii titul, to mluví za vše. Oni u nás určitě nemají co ztratit, uspět tady je pro ně obrovská výzva. Proto z naší strany rozhodně žádné podcenění nehrozí. Navíc v Lize mistrů je prakticky nemožné někoho podceňovat, protože všechny týmy mají svou kvalitu.“

Před zápasem si gólman vyměnil několik esemesek s reprezentačním kolegou Danielem Pudilem, obráncem Genku. „Ptal jsem se, jak to s ním vypadá, protože vím, že poslední kolo ligy nehrál kvůli zranění. Říkal, že by snad mohl nastoupit, tak uvidíme,“ těší se gólman na český souboj.

Daniel Pudil, zátiší s míčem a tetováním...foto: Právo/Jan Handrejch

Dresy si Češi vyměňovat nebudou

I kdyby Pudil nastoupil, výměnu dresů spolu neplánují. „Můžeme si ho spolu vyměnit na reprezentaci. Ten můj mu neuteče. Myslím, že si ho Dan spíš vymění s někým z našich hráčů,“ avizuje Čech.

Britská média spekulují hlavně o tom, zda se do sestavy Chelsea vrátí útočník Fernando Torres. „Už jsem udělal rozhodnutí, ale nesvěřím se s ním. Nejdůležitější je, že mám k dispozici široký kádr. Fernando za nás již déle nehrál, ve španělské reprezentaci se však zdál být v dobré formě. Jeho snaha na tréninku je výborná,“ řekl na Torresovu adresu trenér André Villas-Boas.

Clarence Seedorf z AC Milán (vpředu) si kryje míč před Františkem Rajtoralem z Plzně.foto: Reuters/Stefano Rellandini

Milánské čeká klíčový měsíc

Fotbalisté AC Milán tři týdny po výhře 2:0 nad Plzní hostí dalšího outsidera skupiny H Borisov a pokud získají tři body, udělají výrazný krok k postupu do osmifinále. Italové chtějí potvrdit vzestup z domácí ligy. O víkendu porazili 3:0 Palermo, navíc už je zdravý útočník Robinho.

Milán má čtyři body stejně jako Bracelona, s níž se podle předpokladů budou prát o první příčku. „První místo ve skupině je velmi prestižní záležitost. Teď se ovšem soustředíme výhradně na zápas s Borisovem. Jdeme do něj s jasným cílem, chceme vyhrát!“ ujišťuje kouč Massimiliano Allegri.

Trenér věří, že výhra nad Palermem může být pro AC, jemuž se zatím v lize vůbec nedařilo, zlomová. „Bylo to krásné vítězství, ale musíme dál tvrdě pracovat, protože nyní nás čeká klíčový měsíc v Lize mistrů a dovolím si tvrdit, že také v domácí soutěži,“ tuší Allegri.

Středeční program Ligy mistrů (od 20:45):
Skupina E: Leverkusen (Kadlec) - Valencie, Chelsea (Čech) - Genk (Pudil, Nova Sport).
Skupina F: Marseille - Arsenal (Rosický), Olympiakos Pireus - Dortmund.
Skupina G: Šachtar Doněck (Hübschman) - Petrohrad, FC Porto - APOEL Nikósie.
Skupina H: AC Milán - Borisov, Barcelona - Plzeň (ČT4).

Reklama

Související témata: