Hlavní obsah

VIDEO: Totální zkáza Albionu, už i Chelsea je v Lize mistrů na pokraji vyřazení

NEAPOL

Kdo snad doufal, že čest hrdého Albionu spasí v Lize mistrů tým, který už pomalu měsíc nevyhrál žádný zápas, dostal v úterý večer na stadiónu San Paolo pořádnou ránu. Fotbalisté Chelsea prohráli v Neapoli 1:3 a před domácí odvetou osmifinále jsou na pokraji vyřazení. Po výbuchu Arsenalu v Miláně s AC (0:4) jsou přitom Blues posledním anglickým klubem, který by mohl v nejprestižnější pohárové soutěži projít do čtvrtfinále...

Foto: Gaimpiero Sposito, Reuters

Smutní fotbalisté Chelsea po porážce v Neapoli

Článek
Fotogalerie

Neapol porazila Chelsea 3:1

Lacino se ujali vedení, ale nevážili si ho. Ještě do přestávky Neapol skóre otočila, fotbalisté Chelsea pak dalšími šancemi marnotratně pohrdli a dostali na cestu ještě třetí gól. Jistě, porážka 1:3 se dá v pohárové odvetě na domácím trávníku vymazat. Otázkou je, zda to může za současného rozpoložení zvládnout rozklížený tým, který navíc před prvním duelem na delší čas ztratil svého kapitána. John Terry musí na operaci kolena, což je obrovská ztráta.

"Odvážíme si špatný výsledek. Ale vzhledem k počtu šancí, které jsme si v Neapoli dokázali vypracovat, jsme si jistí, že doma stále můžeme ztrátu dohnat a postoupit," ujišťuje trenér Andre Villas-Boas.

To by jeho tým musel na Stamford Bridge vyhrát aspoň 2:0. Statistici mu však hned po zápase připomněli, že v této fázi Ligy mistrů dokázaly takovou ztrátu zvrátit zatím jen tři týmy. "Chceme být tím čtvrtým," usadil je Portugalec.

Blues přitom nebyli v Itálii zdaleka tak marní, jako před týdnem Arsenal. Měli zápas dokonce dobře rozehraný a mohou alespoň doufat, že Matův gól vstřelený na hřišti soupeře může v konečném účtování sehrát klíčovou roli.

Neapol byla v otevřené partii efektivnější

"Oba týmy hrály od začátku až do konce velmi otevřenou partii, což je na Ligu mistrů nezvyklé. Neapol byla efektivnější. Měli jsme velké šance, ať už Ramires, David Luiz či Drogba, a zaplatili krutou daň za pár chyb. Než jsme dvakrát inkasovali, bylo všechno v pořádku," krčil rameny Villas-Boas. "Proto tvrdím, že pokud budeme hrát stejně i v odvetě, můžeme postoupit."

Mistrovský titul je pro Chelsea znovu v trapu, nutně potřebuje nějaký úspěch. Kouč se tak musí modlit, aby se Terry po artroskopii kolena zázračně rychle uzdravil. "Bylo by vynikající, kdyby chyběl jen čtyři týdny. Musíme počkat, jak operace dopadne. Normálně to chce čtyři až šest týdnů," zoufá si kouč. "John je pro tým nesmírně důležitý. Teď ovšem musíme chyby v obraně vyřešit bez něj. Je to šance pro další hráče."

Píše se však o tom, že mužstvo je s trenérem na kordy. V Neapoli se mu do základní sestavy znovu nevešli mazáci Frank Lampard, Ashley Cole a Michael Essien, kteří přišli tahat kaštany z ohně až v průběhu zápasu.

"Nadále na ně spoléhám, mohu je kdykoliv použít. Měl jsem rozhovor s Ashleym i Frankem. Měli pocit, že by mohli pomoci týmu, což je zcela pochopitelné. Byli zklamaní, ale mé rozhodnutí musejí přijmout a půjdeme dál," věří Villas-Boas.

Moc času mu možná na lavičce Chelsea nezbývá. Zachránit se zkusí již ve víkendovém ligovém zápase s Boltonem...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.