Hlavní obsah

Kotrba: Pokud dojde na penalty, postoupíme

PRAHA

Fotbalisté Sparty odletí v úterý do Milána k odvetnému utkání osmifinále Ligy mistrů. Ve výpravě hráčů ale budou chybět Igor Gluščevič a Martin Petráš. Černohorského útočníka dál trápí zraněný kotník, Petráš se ještě zcela nezotavil po zápalu plic. Do Milána nepoletí ani mladíci Tomáš Grigar a Pavel Malchárek.

Článek

Sparťanský kouč Jiří Kotrba vysvětlil, proč třetím gólmanem tentokrát bude Bičík, nikoli Grigar. "Oba dva mladé gólmany točíme po týdnu u rezervy a u nás. Tento týden je s námi Bičík," objasnil letenský trenér. Nepoletí ani Petr Voříšek s Janem Rezkem, kteří do soutěže nemohou zasáhnout kvůli podzimním startům za Teplice.

Po sobotní bezbrankové remíze s Olomoucí nebylo na Letné veselo. V neděli ráno trénovali jen ti, kteří toho v sobotu moc nenahráli, Homola, Volešák, Sivok a Rezek odehráli nedělní druholigový zápas za béčko.

Ke společné přípravě se proto sparťané sešli až dnes dopoledne a došlo i na hodnocení sobotního zápasu. "Přehráli jsme si některé momenty, a to jak ty, s nimiž jsme spokojeni nebyli, tak i některé dobré věci z druhého poločasu," naznačil Kotrba, co se dnes odehrávalo v letenské kabině.

Došlo už i na první debaty o středečním utkání na San Siru. "Znovu jsme si připomněli zásady z prvního vzájemného utkání. Musíme se sice soustředit na důkladnou defenzivu, ale také myslet na to, že bez vstřeleného gólu bychom těžko postoupili," mínil Kotrba, že Milánští jen těžko zopakují zápas, v němž by vyšli střelecky naprázdno.

"Ale pokud by přece jen došlo na penalty, postoupíme. Milánští by tlak neunesli," domníval se sparťanský trenér.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.