Hlavní obsah

Jun: Vyrovnání přišlo moc brzy

MILÁN

Vlil do žil Sparty i všech jejích příznivců postupovou naději, která však trvala jen sedm minut. Tomáš Jun vstřelil v odvetě osmifinále Ligy mistrů na hřišti AC Milán jediný gól Pražanů, jeden z nejvýznamnějších v kariéře. "Z hlediska výsledku bohužel nakonec tak důležitý nebyl," říká v rozhovoru pro Právo.

Článek

Patřil váš gól do sítě Milána k nejhezčím, nebo nejdůležitějším? Vstřelit gól do sítě obhájce Ligy mistrů na jeho trávníku, to je vždycky cenné. Na krásu se nedívám, protože ta nehraje roli. Z hlediska výsledku bohužel nakonec tak důležitý nebyl.

V okamžiku, kdy jsem se ale trefil, jsme byli ve hře o postup a v podstatě v tu chvíli i postupovali. Centr Michalíka byl perfektní, naběhl jsem si na bližší tyč a trefil míč ve skluzu. Spadlo to tam pěkně.

Měla Sparta vůbec proti Milánu šanci? Začínali jsme od 0:0 a šance je vždycky. Pochopitelně síla Milána je obrovská a plně to ve středu potvrdil. My jsme jim to však hodně znepříjemnili, a kdybychom dali na 2:2, třeba by se zápas vyvíjel zase trochu jinak.

Možná jsme ten náš vyrovnávací gól vstřelili až moc brzy. Jenže to se nedá naplánovat, aby branka padla třeba v poslední minutě nastavení. Bohužel oni nám tu první dali asi ve třetí minutě nastavení první půle. To byla smůla.

V čem byla milánská obrana nejnepříjemnější? Ona je nepříjemná za všech okolností. I když ji tvoří relativně starší hráči, je poměrně rychlá a hlavně oni chybějící rychlost nahrazují obrovskými zkušenostmi.

Perfektně čtou hru, vědí, kam si stoupnout nebo kam vyrazit dřív. Jsou precizní v osobních soubojích. Hrají silově, ale čistě. Jako celek jsou velice kompaktní, zaskočí jeden za druhého, pomůžou si. Podle mne je to nejlepší obrana na světě.

Prohrát 1:4 bylo asi ve středu hodně kruté... To bylo, protože tak špatní jsme nebyli. Zasloužili jsme si lepší výsledek, dostali jsme první a čtvrtý smolný gól, ale takový už je fotbal. Snad budeme mít příště štěstí my.

Sparta ale dělala také chyby... To sice ano, ale i ty k fotbalu patří. Po druhé inkasované brance jsme to hodně otevřeli a oni nás v podstatě zlomili dvěma rychlými góly Ševčenka. My jsme neudělali tolik hrubých chyb, ale Milán je natolik silný tým, že také tu nejmenší dokáže tvrdě potrestat.

Myslíte si, že by vám středeční výkon a gól mohly zajistit místo v základní sestavě pro nedělní derby se Slavií? To je vždycky věcí trenéra, koho pošle na trávník. Hrál jsem ale od začátku už proti Olomouci a nebylo to podle mě špatné, i když jsem nedal gól. Teď se mi to povedlo proti Milánu.

Na Slavii se daří střelecky i mně, dal jsem jí už tři góly, dva za Spartu a jeden v dresu Jablonce. Mně se na červenobílé vedlo už od žáků. Věřím, že budu hrát na Strahově od začátku a pomohu k vítězství.

Reklama

Související témata: