Hlavní obsah

Morientes neměl slitování, pomstil se Realu

MONACO

Španělský fotbalový kanonýr Fernando Morientes vždy dýchal pro Real Madrid. Jenže před letošní sezónou na něj v 'bílém baletu' nezbylo místo. Přetlak hvězd vyřešilo vedení celku tím, že poslalo odchovance tančit jinam. Morientes odešel na hostování do francouzského Monaka a tam znovu našel střelecký apetit. V úterý se o tom mohl přesvědčit i 'jeho' Real.

Článek

Morientes vstřelil gól, na další nahrál a pomohl na svět prvotřídní senzaci. V odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů knížecí klub smazal dvougólové manko z prvního utkání v Madridu a výhrou 3:1 poslal 'pusinky' z kola ven. Morientes mohl být šťastný, vždyť se pomstil a dokázal, že ani zdaleka nepatří mezi odložené hráče. Ale nebyl...

"Co mohu říci. Jeden tým musel postoupit a já jsem rád, že jsme to byli my. Ale mám v Realu spoustu dobrých přátel," svěřoval se s rozporuplnými pocity. "Osud mě postavil proti kamarádům. Bolí mě, že jsem je vyřadil. Raději na to nemyslím," dodal střelec, který po utkání skončil v dlouhém objetí se zdrceným Raúlem.

Morientes nasázel v letošním ročníku prestižní klubové soutěže již sedm branek a je nejlepším střelcem Ligy mistrů. Takového kanonýra v Realu nemají a fanoušci to již pochopili. V Monaku rozvěsili transparenty "Chceme místo pro Morientese".

Otázkou ale je, zda se do španělské metropole chce vrátit i samotný střelec. Na konci roku mu v Monaku skončí hostování a zájem o něj projevily Juventus a úhlavní rival Realu z Barcelony. Hráč však fanoušky uklidňuje: "V červnu se určitě vrátím na San Bernabeu." Po trávníku slavného stadiónu může kráčet se vztyčenou hlavou, respekt madridských bossů si již vystřílel.

Reklama

Související témata: