Hlavní obsah

Straka po prohře odhodil noblesu

BUDAPEŠŤ

Rozhořčený natolik, že odhazoval tradiční noblesu a neváhal použít ostřejšího slůvka, přišel trenér Sparty František Straka na tiskovou konferenci po první části bitvy o Ligu mistrů s Ferencvárosem. Děkoval pouze fanouškům Letenských, kteří vážili na další sparťanské pohárové trápení cestu do Budapešti.

Článek

Dlouho se zdálo, že Sparta bude kontrolovat soupeřovy útočné operace. Ale vše vypadalo příliš profesorsky. A navíc přišel Homolův zkrat. "Když bych měl použít vulgární slova, tak je to k poblití," ulevil si až nečekaně otevřeně Straka.

Těžké hrubky, to je to, co provází Spartu v téhle sezóně. "Zůstává až rozum stát, jaké individuální chyby jsme schopni vyprodukovat," kroutil hlavou.

Co s tím? "Jako trenér to neovlivním, nechápu to," pravil. Selhaly opory? Byl Poborský dost aktivní? "Není to jen na něm. Když to nejde týmu, má to o to těžší," mínil Straka.

Z tlaku nebylo nic

Po přestávce narostl tlak Sparty, ale nic z něj nebylo. "Homola dokonce mohl srovnat, ale i tak je to pro mě velké zklamání, v odvetě to musí vypadat úplně jinak," cítil, že cestu k miliónům z Ligy mistrů otevře úplně jiný výkon než ten středeční, který málem vedl k tomu, že k trefě domácího Roberta Vágnera přibyly další.

"Nijak speciálně jsme se na něj nechystali," líčil obránce Sparty Radoslav Kováč. "Přišla zase fatální chyba," snažil se najít příčinu trápení Karel Poborský. Ani on, ani jeho spoluhráči se do šancí nedostávali.

"Tak to ve fotbale chodí, fyzicky je na tom dobře dneska skoro každý soupeř, my jsme se párkrát k šestnáctce dostali, ale chyběla finální přihrávka," konstatoval sparťanský špílmachr "V odvetě teď s nulou musíme vyhrát my," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.