Hlavní obsah

Baník chystá do odvety řadu změn

OSTRAVA

Rozdílný přístup i ambice provázejí odvetné utkání 3. předkola Ligy mistrů, ve kterém se pokusí ostravský Baník napravit dojem po zdrcující prohře 0:5 z Leverkusenu. Zatímco ovšem hostující Bayer nastoupí ve středu na Bazalech kompletní, český šampión chystá řadu změn.

Článek

V některých případech jsou zásahy do kádru ve srovnání s vítězným ligovým zápasem s Českými Budějovicemi vynucené. "Zúbka bolí kotník a Dvorníka s Drozdem zlobí kolena. Na devadesát procent nenastoupí," řekl trenér Baníku František Komňacký. Zvažuje i další změny, kterými by šetřil síly na nedělní duel v Opavě: "Náš program je dost nabitý."

Volno mají dostat Látal s Čížkem, naopak nastoupí Matušovič, který v lize pyká za vyloučení. "Pro mě je zdravý a nabuzený Matušovič lepší než unavený Látal," tvrdil Komňacký. Se staršími hráči však nehodlal konzultovat, jak se cítí: "Při tvorbě sestavy se radím sám se sebou. Změn by mohlo být pět." Jisto měl ale o obsazení postu brankáře. "Nastoupí Raška, König ještě dostane prostor k trénování."

Bayeru chybí jen Nowotny

Leverkusen přijel do Ostravy kompletní, chybí jen zraněný obránce Nowotny, jehož zlobí koleno. "Bylo by pro Baník urážkou, kdybychom zápas brali jenom jako přípravu," řekl trenér Klaus Augenthaler. Přitom Leverkusen čeká o víkendu Bayern Mnichov.

Ostravané výhru Bayeru 3:1 v poháru nad amatéry Mohuče nesledovali. "Vše nám napověděl minulý souboj. Leverkusen určitě slabší nebude, a tak bych považoval za náš velký úspěch jakékoliv vítězství," dodal Komňacký.

Minimální zájem o tiskovou konferenci Baníku signalizoval, jaké jsou postupové šance našeho mistra. "Blíží se nule," uznal Komňacký, přesto i on cítil motivaci: "Někteří z nás si už třeba zápas Ligy mistrů nikdy nezahrají. Jde i o vylepšení sebevědomí, koeficientu, renomé klubu a potěšení fanoušků." Diváci, kteří si na utkání koupí lístek, budou mít volný vstup na vystoupení Baníku v Poháru UEFA.

Pravděpodobné sestavy
Baník: Raška - Pospěch, Besta, Velkoborský, Hoffmann - Zavadil, Bystroň, Slončík, Matušovič - Papadopulos, Lička.
Leverkusen: Butt - Lučič, Juan, Roque Junior, Placente - B. Schneider, Ponte, Ramelow, Krzynowek - Berbatov, Franca.
Utkání začíná ve 20.45, řídí jej Španěl Gonzales a vysílá jen německá SAT 1.

Reklama

Související témata: