Hlavní obsah

Tisk chválí Barošovu evropskou formu

LONDÝN

Djibril Cissé a Milan Baroš vdechli podle čtvrtečního britského deníku The Daily Telegraph nový život systému, který v Liverpoolu zavedl nový trenér Rafael Benítez. Středeční úspěch ve fotbalové Lize mistrů v podobě vítězství 2:0 nad Monakem připisuje list nejen gólům obou útočníků, ale také poctivé práci liverpoolské zálohy.

Článek

Anglický tým hrál podle deníku tak, jak se to fanouškům líbí - s vysokým tempem a ambicemi a bez známek strachu. Baroš se prý náhle proměnil do své "evropské formy", což je narážka na poměrně často opakované obvinění, že liverpoolský útočník hraje lépe za svou zemi než za klub.

Baroš během evropského šampionátu namítal, že sotva může v klubu ukázat stejné výkony, když tam vysedává na lavičce. To byl až na posledních 20 minut i případ středečního zápasu s Monakem.

Deník stejně jako Benítez na tiskové konferenci po zápase soudí, že Liverpool mohl dát gólů více. Další šanci měl i Baroš, ale brankář Monaka ji dokázal odvrátit.

The Sun si všiml, že mezi diváky byl i trenér Gérard Houllier, kterého vedení klubu na konci minulé sezóny propustilo. Francouzský kouč mohl mít radost, že dva hráči, které právě on koupil, se tak vyznamenali. Reportér Sunu si všiml, že se Houllier při Barošově nádherném gólu v 84. minutě rozzářil.

Sun, The Scotsman i další deníky obdivují v komentářích techniku a chladnokrevnost, s jakou Baroš v koncovce obešel dva obránce, oklamal brankáře, přehodil si míč z pravačky na levou a s přehledem ho poslal do sítě.

Reklama