Hlavní obsah

VIDEO: Francouzi nárok neměli, trenér Bayernu přesto odmítá mlvuit o semifinále

Marseille

Už postupem do čtvrtfinále Ligy mistrů překročila Marseille svůj stín, takže středeční porážka ji z míry zase až tolik nevyvedla. „Předem jsem věděl o spoustě předností Bayernu a on je jen potvrdil. Třeba až impozantní sílu v ofenzivě. Právě v tom je obrovský rozdíl mezi velkými a malými týmy,“ glosoval prohru 0:2 v prvním čtvrtfinálovém duelu na domácí půdě trenér Olympique Didier Deschamps.

Olympique Marseille Vs Bayern München.

 
Článek

Mnichovský Bayern udělal další krok na cestě k vysněnému finále Champions League, jež se bude hrát v jeho Allianz aréně. Francouzi pro něj nepředstavovali problém. Alespoň ne takový, aby způsobili Heynckesovu týmu vážnější komplikace. Zvláště, když se v jejich bráně objevil až třetí brankář Elinton Sanchotene, který za poslední dvě sezóny neodchytal za Marseille ani minutu.

Dva cíle Bayernu. A oba splněné

„Našim prvním cílem bylo nedostat branku, druhým ji naopak dát. Oba úkoly jsme splnili, ale v semifinále rozhodně ještě nejsme, takže nebudu spekulovat o konfrontaci s madridskýám Realem," odrážel trenér Bayernu Jupp Heynckes ataky německých žurnalistů, jaké jsou šance jeho týmu v partii s Mourinhovým bílým baletem, jenž v úterý vyhrál 3:0 na Kypru.

„Vím totiž moc dobře, co všechno se může ve fotbale stát. A navíc chovám velkou úctu ke kvalitám Marseille."

I hráči si s ním notovali. "Musíme práci ještě dokončit, i když dva vstřelené góly nám ji samozřejmě usnadní. Teprve pak můžeme myslet na semifinále s Realem," nechal se slyšet Franck Ribéry. "S výjimkou dvou tři věcí můžeme být s naším výkonem velice spokojeni. Kdyby nám před zápasem někdo řekl, že ve Francii vyhrajeme 2:0, brali bychom to všemi deseti," kvitoval vystoupení v Marseille obránce Jerome Boateng.

"Neřekl bych výborný výkon, ale slušný jsme podali. Hráli jsme prostě lépe než Marseille, hodně jsme bojovali, ale perfektní výkon to rozhodně nebyl. Na to bychom neměli před odvetou zapománat," nenechal se unášet euforií z výhry ani Thomas Müller.

Ani Francouzi už nevěří

Jasně že šlo víceméně o zdvořilostní fráze, protože po trefách Gómeze, který využil chyby gólmana Andradeho, a Robbena je o semifinalistovi, a tudíž protivníkovi Realu Madrid, rozhodnuto. I domácí kouč Deschamps to ostatně přiznal...

„Inkasovaný gól těsně před přestávkou nám hodně ublížil. Srazil nás natolik, že ve druhém poločase jsme mnoho příležitostí neměli," glosoval zápas Didier Deschamps. „Dopředu jsem věděl o spoustě předností Bayernu a on je jen potvrdil. Třeba silou v ofenzivě. Po dvougólové porážce pro nás bude úterní odveta hodně složitá."

Reklama

Související témata: