Hlavní obsah

Di Matteo má specialitu a Čech chce Bílka uvítat postupem do semifinále

Londýn

Jednou nohou už v semifinále Ligy mistrů jsou. Fotbalisté Chelsea tak stále živí naději, že bídnou sezónu zachrání právě v milionářské soutěži. Před týdnem vyhráli v Lisabonu na Benfice 1:0 a v odvetě potřebují postupovou pojistku. Gólmana Petra Čecha budou ve druhém duelu čtvrtfinále na londýnském Stamford Bridge sledovat kouč reprezentace Michal Bílek a manažer Vladimír Šmicer.

Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters

Radující se brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Zkusili změnu, a zatím jim vychází. Fotbalisté Chelsea trénovali v podvečer před odvetou na Stamford Bridge, což je specialita nového kouče Di Mattea. Jeho předchůdce Villas-Boas dával před zápasy Ligy mistrů přednost přípravě v tréninkovém centru v Cobhamu. „Už jsme na Stamford Bridge trénovali před Neapolí a vyšlo nám to, tak to trenér nechal. Po tréninku zůstáváme všichni na hotelu pět minut cesty od stadiónu," avizoval Petr Čech na svých webových stránkách.

Na odvetu přijedou také reprezentační trenér Michal Bílek a manažer nároďáku Vladimír Šmicer, s nimiž se brankář po utkání setká. Věří, že se před nimi blýskne postupem.

„V semifinále rozhodně chybět nechceme," ujistil gólman Blues.

Čech cítí, že semifinále proti Barceloně, která vyřadila AC Milán, je na dosah. „Máme hodně slušnou výchozí pozici po velmi dobrém výkonu z prvního zápasu a byla by škoda to pokazit. Máme velkou šanci postoupit," těší se na odvetu, pro niž má scénář... „Ideální by bylo dát co možná nejrychleji gól. Soupeř by pak musel víc riskovat. Musíme si dát pozor hlavně na jejich brejky, protože v ofenzivě je Benfica hodně nebezpečná."

Blues se na odvetu náležitě naladili sobotní ligovou výhrou nad Aston Villlou. Chelsea dobyla birminghamský Villa Park po třech letech.

„Vyhráli jsme venku, pro nás to bylo hodně příjemné. Stáhli jsme Arsenal, máme stejný odstup na ně i Tottenham. Zezadu se na nás tlačí Newcastle, bude to ještě boj. Teď ale musíme na ligu zapomenout a koncentrovat se na Champions League," poukázal Čech.

Středeční program (od 20:45):
Chelsea - Benfica Lisabon (ČT4), první zápas 1:0, on-line přenos na Sport.cz
Real Madrid - APOEL Nikósie (Nova Sport), první zápas 3:0, on-line přenos na Sport.cz

Reklama

Související témata: