Hlavní obsah

VIDEO: Teď už Mourinhovy stesky chápu, ulevil si Ibrahimovic. Guardiola trousil ironické odpovědi

Barcelona

„Teď už chápu reakce José Mourinha, když přijede na Nou Camp,“ ironicky si ulevila někdejší hvězda Barcelony Zlatan Ibrahimovic po skončení čtvrtfinálové odvety Champions League do kamer švédské televize. Stejně jako všichni hráči rossoneri, cítil i on křivdu, neboť druhá penalta odpískaná těsně před přestávkou se mu zdála až příliš přísná. Vždyť Nesta „jen“ držel a tahal Busquetse za triko. „Z pana Ibrahimovice se stává Mourinhův přitel,“ reagoval se stejnou ironií na Ibrahimovicovy nářky kouč Barcelony Pep Guardiola.

FC Barcelona 3-1 AC Milan

 
Článek
Fotogalerie

Penalty to byly jasné, přesto ta druhá milánské hráče rozlítila. „První jsme Barceloně darovali my, druhou rozhodčí. A ke všemu těsně před přestávkou a ve chvílích, kdy domácí nehráli vůbec nic," neskrýval rozladění ani kouč AC Milán Massimiliano Allegri.

Míč nebyl ve hře a on píská, čertil se Zlatan

„Zničil tím zápas. Bylo to divné, moc podivné rozhodnutí. Vyrovnali jsme, dostali se znovu do hry, a pak takováto penalta. Míč nebyl vůbec ve hře a on pískal," rozpálil se Ibrahimovic na nizozemského sudího Kuiperse.

„Mluvíme o Barceloně jako o nejlepším týmu na světě, ale nejlepší tým přece žádné laskavosti nepotřebuje. Začínám chápat reakce José Mourinha pokaždé, když na Nou Camp přijede. Rozumím mu stále víc a víc," vyjadřoval útočník rossoneri nepokrytě souhlas s koučem madridského Realu, který cítí pomalu při každém duelu v Barceloně křivdu a podraz.

Jindy klidný Pep se neudržel

Jasně že Ibrahimovic svými výroky jindy klidného a uvážlivého trenéra Katalánců popudil. „Šlo o dva fauly, po nichž následovaly dva tresty. Neoddiskutovatelné. Jasné. I v opakovaných televizních záběrech všem zřejmé. Už jako dítě jsem se učil, že po tahání za dres v pokutovém území následuje penalta. Z pana Ibrahimovice se prostě stává Mourinhův přítel, ale to je věc jeho trenéra a nikoli moje," reagoval Guardiola na výpady švédského legionáře ve službách AC Milán.

Přesto mu ležely v žaludku a jen tak je nepřešel. Zvláště ona laskavost zmiňovaná Ibrahimovicem ho rozpálila... „Vystřelili jsme jedenadvacetkrát na bránu, zatímco nejlepší italský tým jen třikrát. Jsme popáté v řadě v semifinále Champions League, což také není náhoda, nebo snad něčí laskavost," narážel na rekord, který obhájce trofeje vyrovnal.

„Pokud někdo očekával, že Milán porazíme 6:0 nebo 7:1, samozřejmě se pletl, protože v této fázi Ligy mistrů to už takhle nefunguje. Pro vítězství jsme ale udělali všechno a vyhráli zaslouženě," hájil Guardiola svou pravdu a svůj tým, jemuž na cestě dál opět výrazně pomohl Lionel Messi.

Messi zase přepisoval historii

Sice dvěma proměněnými penaltami, ale i ty se počítají. Argentinský snajpr už má v tomto ročníku Ligy mistrů na kontě čtrnáct gólů, čímž ze statistik vymazal Ruuda Van Nistelrooije, který jich v jedné sezóně nastřílel dvanáct. V historickém pořadí nejlepších kanonýrů Champions League se pak dostal čtyřiadvacetiletý Argentinec s 51 brankami na třetí příčku za Raúla (71) a právě van Nistelrooije (56).

„Hrát proti Barceloně s Messim v jejím středu není vůbec snadné, ale my jsme to až do druhého gólu inkasovaného z penalty zvládali. Pak už to pro nás bylo složité, neboť nervozita pracovala a hráči se smířili s osudem," uznával nakonec Allegri, že katalánský obhájce trofeje postoupil mezi poslední čtyři týmy zaslouženě. „Ale i my udělali krok vpřed, minimální cíl, jímž byl postup do čtvrtfinále, jsme splnili a příští rok bude daleko konkurenceschopnější," varoval milánský kouč Barcelonu.

Reklama

Související témata: