Hlavní obsah

Čas Heynckesovy pomsty nastal. Jeho Bayernu se postaví Real, odkud ho vyhodili

Mnichov

Bayern si troufá. A vůbec mu nevadí, že cestou do vysněného finále Champions League, jež se hraje 19. května právě v jeho Allianz aréně, si musí poradit s Mourinhovým bílým baletem „Znám Real stejně dobře jako svůj vlastní tým. Vím, že je v současnosti o něco před námi, nicméně vyřadit ho můžeme,“ prohlásil po hladkém postupu přes Marseille do semifinále Ligy mistrů kouč Bayernu Jupp Heynckes, který v minulosti na San Bernabeu působil.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Trenér fotbalistů Bayern Mnichov Jupp Heynckes se raduje z postupu do semifinále Ligy mistrů

Článek

Už je tomu dlouhých čtrnáct let, co Jupp Heynckes „bílý balet" vedl. K triumfu v Lize mistrů s ním po finálové výhře nad Juventusem dokráčel, ale ve španělské lize s Realem totálně vyhořel. Skončil až čtvrtý čtrnáct bodů za mistrovskou Barcelonou, takže po sezóně dostal samozřejmě padáka.

Teď přišel čas jeho pomsty. S Bayernem narazí na Real v semifinále a je přesvědčen, že je schopen ho vyřadit. Zvláště, když jeho tým nabral v posledních dnech a týdnech druhý dech a hraje o úspěch na třech frontách naráz - v bundeslize, Německém poháru a Lize mistrů, kde hladce vyřadil Olympique Marseille i přesto, že si v úterní domácí odvetě dovolil ten luxus, že nechal sedět na lavičce jak kanonýra Mario Gomeze, tak nizozemskou hvězdu Arjena Robbena.

„Paráda, že jsme dál ve hře ve všech třech soutěžích, které bereme stejně vážně. Proto teď myslíme především na bundesligový zápas s Augsburgen," liboval si po postupu do semifinále generální ředitel Bayernu Karl Heinz Rummenigge.

I trenér Heynckes na něj myslí. Ještě víc se mu ale honí hlavou semifinálové partie s Realem, k níž dojde 17. a 25. dubna. „Barcelona a Real jsou dva kluby, které jsou v současnosti o něco před námi, nicméně Real můžeme vyřadit. Budou to konfrontace na vysoké úrovni. I na trenérských lavičkách," přiznával, že půjde i o velký souboj mezi ním a José Mourinhem.

Jedna věc může Heynckese povzbuzovat. Bayern na Real v minulosti vždy zahrát uměl. Oba týmy se v semifinále Ligy mistrů, resp. někdejšího Poháru mistrů evropských zemí utkaly čtyřikrát a třikrát měl navrch právě Bayern. I proto mu v Realu neřeknou jinak, než "černé bestie".

Semifinále Bayernu a Realu v Lize mistrů
1975/76Real - Bayern1:1 a 0:2
1986/87Bayern - Real4:1 a 1:0
1999/00Real - Bayern2:0 a 1:2
2000/01Bayern - Real1:0 a 2:0
tučně vytištěný celek postoupil do finále

Reklama