Hlavní obsah

MegaBayern uhrál nadpozemský výsledek a může balit do Londýna, rozplývají se německá média

Berlín

MegaBayern Barcelonu dokonale ponížil a už může balit kufry na cestu do Londýna, kde se bude hrát letošní finále Ligy mistrů. Tak hodnotí spanilou jízdu Bavorů německá média, která označují odvetu za formalitu.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Hlavní hvězdou utkání byl záložník Thomas Müller.

Článek
Fotogalerie

"MegaBayern," hlásá titulek deníku Bild. "Bayern uhrál nadpozemský výsledek a Barcu ponížil. Odveta je jen formalitou. Evropa už poznala, že tuhle červenou smečku v cestě do londýnského finále nic nezastaví," napsal Bild.

Podobně utkání hodnotí i další média. "Bayern Barcelonu zcela rozebral. To bylo galapředstavení. Magická fotbalová noc pro Bayern," chválí Die Welt.

Mají nakročeno k zisku triple

Také sportovní Kicker už vidí Bayern ve finále ve Wembley. "Bayern zametl s Barcelonou a připravuje se na cestu do Londýna. Katalánci předvedli podivně bezkrevný výkon, nevytvořili si žádnou šanci. Vítězství Bayernu bylo zcela zasloužené. Bayern má tak nakročeno k zisku triple," připomněl Kicker, že Bayern už má na kontě německý titul a čeká ho i finále Německého poháru.

Německá média se shodnou také v tom, že hlavní hvězdou utkání byl záložník Thomas Müller, který se podílel na všech čtyřech brankách. Zcela zastínil čtyřnásobného nejlepšího fotbalistu světa Lionela Messiho, který se tentokrát vůbec neprosadil.

Kde byl vlastně Messi?

"Bayern má svého Messiho v Thomasi Müllerovi. Zastínil všechny hvězdy. Kde že byl vlastně Messi? Jeho kouzlo bylo zlomeno," píše Bild. "Superstar Messi nebyl celých 90 minut vidět," uvedl Die Welt.

Süddeutsche Zeitung upozorňuje na to, že hlavní roli sehrály rohové kopy. "Přestože s rohovými kopy nemá Bayern v historii Ligy mistrů zrovna nejlepší zkušenosti, když kvůli nim prohrál už dvě finále v roce 1999 a to loňské, tentokrát právě rohy utkání rozhodly," komentoval deník fakt, že právě po standardních situacích padly první dva góly.

Podaří se Barceloně po výprasku v Mnichově ještě postoupit do finále?
Ano
17,4 %
Ne
82,6 %
Celkem hlasovalo 35181 čtenářů.

Reklama

Související témata: