Hlavní obsah

Plzeň může počítat i s Daridou, Limberský se při odletu těšil do estonského chladu

Plzeň

Výsledek, který bude dávat reálný předpoklad pro postup do 4. předkola Ligy mistrů, to je cíl, s nímž v pondělí dopoledne odletěli do Tallinnu fotbalisté Viktorie Plzeň. Zítra večer se utkají s estonským mistrem Nomme Kalju, sídlícím na předměstí metropole.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Plzně odletěli do Tallinnu.

Článek

„Liga a evropské poháry se hrají úplně jinak. Z Estonska potřebujeme výsledek, na který bychom doma navázali a postoupili z třetího předkola Ligy mistrů. Určitě budeme hrát aktivně, ale neznamená to, že se poženeme za skóre a budeme zbytečně riskovat. Soupeře máme zmapovaného. Kvalitativně je výš než Sarajevo, ale v Lize mistrů, byť jde o předkolo, nemůžete čekat vyloženě slabý tým,“ konstatoval kouč Pavel Vrba.

Darida bude k dispozici

Ve výpravě chyběl opět útočník Marek Bakoš, který si léčí poraněný kotník. S týmem letěl stoper Václav Procházka, který ale nemůže vzhledem k trestu nastoupit. „Za vyloučení je automaticky jeden zápas. Přesnou výši trestu nám zatím UEFA neoznámila. Zákrok, za který byl Procházka v sarajevské odvetě vyloučen, ale nebyl nijak brutální, takže snad nebude trest vyšší a v domácí odvetě příští středu snad bude moci nastoupit,“ vyjádřil klubové přání tiskový mluvčí Pavel Pillár. Jeho místo vedle Mariana Čišovského zaujme Lukáš Hejda, který odmítl, že by měl namířeno do Turecka.

S úsměvem na rtech vstoupil do odletové haly záložník Vladimír Darida, který nedohrál kvůli tržené ráně na kotníku páteční ligový zápas v Příbrami. „Už je to mnohem lepší. Věřím, že budu moci nastoupit,“ pravil optimisticky. „Estonského soupeře jsme si prohlédli ve dvou jeho zápasech s Rigou. Má velmi nebezpečnou přechodovou fázi,“ dodal klíčový střední záložník českého mistra.

Obránce David Limberský si liboval, že v Estonsku jsou mnohem přijatelnější teploty. „Sledovali jsme to na internetu. Určitě se těšíme i na přijatelnější klimatické podmínky. Nedělní trénink, byť byl uzpůsobený podmínkám, byl těžký. O soupeři víme, že o víkendu šetřil prakticky celou jedenáctku. Podle toho, co jsme viděli, rozhodně kvalitu má a nic nesmíme podcenit,“ pravil levý obránce plzeňské Viktorie.

Reklama