Hlavní obsah

Nedvědův start v LM proti Realu Madrid je dál nejistý

PRAHA

Pouhých šest dní zbývá do startu osmifinálových zápasů Ligy mistrů a v turínském Juventusu stále vládne napětí. Před očekávanou bitvou gigantů s Realem Madrid stále není fit klíčová postava týmu Pavel Nedvěd. Český záložník si 23. ledna v utkání s Brescií poranil levé koleno, od té doby zmeškal už čtyři ligové zápasy a nezapojil se ani do plného tréninku s mužstvem.

Foto: ČTK

Zatím není jisté, jestli Pavel Nedvěd pomůže Juventusu v zápase proti Realu Madrid - ilustrační foto.

Článek

Přitom do prvního vzájemného utkání s královským klubem ze španělské metropole nezbývá mnoho času. Nedvědův tým se v Madridu představí už příští úterý. Ale v Juventusu si neumí představit, že by v jednom z nejdůležitějších utkání sezóny měl nejlepší hráč Evropy z roku 2003 absentovat.

Nastoupí Pavel Nedvěd proti Realu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Všichni Pavla tlačí, aby proti Realu šel hrát. Ale on mi v úterý večer říkal, že koleno zdaleka není stoprocentní," řekl Nedvědův manažer Zdeněk Nehoda.

Italská média přesto připomínají, že se Nedvědův zdravotní stav lepší. Na úterním tréninku Juventusu prý už mohl sprintovat a také pracovat s míčem. "Vypadá to určitě lépe než před několika dny, jenže Pavla koleno pořád bolí. Stále dostává protizánětlivé injekce, není to zkrátka rozhodně optimální," mírnil optimismus Nehoda.

Staré dámě dochází dech

"Staré dámě" jako by v posledních týdnech bez Nedvěda docházely dech i síly. Svěřenci trenéra Fabia Capella v posledních čtyřech zápasech v italské lize prohráli s Palermem a Sampdorií Janov a náskok na druhý AC Milán se ztenčil na pouhé dva body. Klopýtnutí v Lize mistrů na stadionu Santiaga Bernabeua by mohlo mít ještě horší následky.

Uvědomuje si to i kouč Capello; ofenziva jeho týmu totiž kvůli neúčasti Nedvěda strádá. "Pavel je hráč, který dává celému týmu na hřišti během pocit důvěry a sebevědomí. S ním můžeme něco dokázat," uvedl Capello na internetovém serveru channel4.com. "Potřebujeme ho i kvůli tomu, že se Real po příchodu kouče Luxemburga hodně zvedl. Hlavně v obraně je o dost lepší," uznal Capello, který v roce 1997 přivedl právě Real k mistrovskému titulu ve španělské lize.

Ani Nedvěd by si utkání s Realem nechtěl nechat ujít. Bývalý kapitán české reprezentace v zápasech s "Bílým baletem" na co vzpomínat. V sezoně 2000/2001 ještě v dresu římského Lazia narazil na Real v osmifinálové skupině Ligy mistrů a v domácím zápase přispěl gólem k remíze 2:2. A hlavně odveta semifinále milionové soutěže před dvěma lety patří k nejslavnějším duelům, které rodák ze Skalné u Chebu kdy sehrál.

Rozhodnutí v nejbližších dnech

Juventus smazal prohru 1:2 z prvního zápasu a díky Nedvědově báječné trefě postoupil do finále Ligy mistrů. V českém hráči se ale pak mísily euforie s pocity zklamání, protože kvůli žluté kartě, kterou viděl těsně před koncem, finále zmeškal.

Až nejbližší dny vnesou světlo do otázky, jestli souboje Nedvěda s Realem budou mít pokračování i v letošní sezoně. "V pátek chce mít Pavel jasno, jestli proti Realu bude hrát," prohlásil Nehoda. "Zatím není definitivního vůbec nic. V sobotu jede Juventus do Messiny a tam ještě Pavel nejspíš hrát nebude. A až pak se rozhodne o zápase s Realem," nastínil hráčův manažer.

Reklama