Hlavní obsah

Čech si klidně zopakuje penaltové drama s Bayernem, hlavně aby doma zvedl pohár nad hlavu

Praha

Může to pro něj být památný týden. V pondělí zdolal další milník bohaté kariéry, když na Old Trafford vychytal svou dvoustou nulu v dresu Chelsea. A hned v pátek může brankář Petr Čech přidat triumf v evropském Superpoháru, samozřejmě za předpokladu, že fotbalisté Blues porazí Bayern Mnichov. Čechíno má finále doma, hraje se v pražském Edenu, kde si už za týden stoupne mezi tyče také v kvalifikačním duelu proti Arménii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Chelsea Petr Čech na tréninku v pražském Edenu.

Článek
Fotogalerie

Edenu si teď užijete...

Ještě nikdy se mi nestalo, abych byl v Praze na neutrálním hřišti. To je pro mě v Superpoháru trochu zvláštní, uvidíme, jak to bude vypadat na trávníku.

Ujal jste se v týmu role průvodce Prahou?

Kdepak. Nebyl čas spoluhráčům ukazovat Prahu. A ani nebude, důležitý je zápas, ne aby kluci něco viděli.

Ale s kamarády se snad uvidíte, ne?

Samozřejmě, mluvil jsem s nimi. Fandí nám a budou držet palce Chelsea. Doufám, že se s nimi potkám po vítězném zápase. Kvůli reprezentaci už zůstávám v Praze. Pojedu navštívit rodinu, strávím s nimi víkend a v pondělí vyrazím na sraz.

Kolik známých vám vlastně přijde do Edenu fandit?

Je to jednoduché. Dostali jsme každý z hráčů šest lístků a víc jich prostě sehnat nešlo. Takže přijde manželka s bráchou plus moje sestry a jejich manželé. Nedostanu tam ani všechny lidi z rodiny. Na to bych lístků potřeboval padesát. A kdybych chtěl vyhovět všem známým, kteří mi o vstupenky říkali, musel bych jich mít tak sto.

Utkání se hraje od 20:45, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line přenos na Sport.cz.

Loni jste na Superpohár zaútočili neúspěšně, v Monaku jste podlehli Atlétiku Madrid vysoko 1:4.

Minule jsme nehráli vůbec dobře. Tím spíš jsme pyšní, že po roce přišla nová šance tento pohár vyhrát. Je tu nový trenér, snad se loňská porážka nebude opakovat.

Z loňska však máte také pozitivní zkušenost. Ve finále Ligy mistrů jste zdolali Bayern.

Chelsea hraje všechny soutěže proto, aby je vyhrála. Tehdy jsme porazili Bayern u nich doma a nikdo to nečekal, bylo to něco neuvěřitelného. A v minulé sezóně také, poprvé jsme okusili Evropskou ligu a hned ji vyhráli.

K triumfu v Lize mistrů jste přispěl třemi lapenými penaltami. Věřil byste si tedy na rozstřel s Bayernem znovu?

Ve výsledku je to jedno. Hlavní je, abyste zvedli pohár nad hlavu. Kdyby byly znovu penalty, má to tak být. Lepší je zvítězit v hrací době, ale jediné, co vás může mrzet, je porážka.

Má Superpohár favorita?

Možná papírově je jako úřadující vítěz Ligy mistrů o něco větší favorit Bayern, ale šance jsou podle mě vyrovnané. Rozhodne momentální forma.

Ve čtvrtek se losovala Liga mistrů. Co říkáte trojlístku soupeřů Schalke, Basilej a Steaua Bukurešť?

Lepší jsme asi dostat nemohli. Je to trochu úsměvné, protože nám los přisoudil soupeře, se kterými jsme hráli v posledním ročníku Evropské ligy. Steauu jsme vyřadili v osmifinále a Basilej v semifinále. Se Schalke jsme se zase utkali v Lize mistrů v základní skupině roku 2007. Je jasné, že budeme favoritem skupiny. A je to velmi přijatelná skupina, co se týče postupových šancí. Navíc jsou to všechno dobré destinace, nečeká nás žádné šílené cestování, což je taky dobré.

Reklama

Související témata: