Hlavní obsah

Ferguson svou brankářskou jedničku neviní

PRAHA

Nepříliš podařený vstup do vyřazovací části fotbalové Ligy mistrů zažili brankáři anglických klubů. Jediný Petr Čech z Chelsea v duelu v Barceloně nechyboval, ostatní si slabší chvilky vybrali. V souboji německých brankářů v Mnichově se nedařilo Jensi Lehmannovi z Arsenalu, polský gólman Liverpoolu Jerzy Dudek svojí chybou v závěru dal naději Leverkusenu do odvety a chybovala i jednička Manchesteru Roy Carroll.

Foto: Internet

Alex Ferguson

Článek

Carroll v 78. minutě souboje s AC Milán neudržel střelu Clarence Seedorfa a odražený míč pohodlně uklidil do branky Argentinec Hernán Crespo. Trenér Manchesteru Sir Alex Ferguson se ovšem nechal slyšet, že svého brankáře z porážky vinit nehodlá.

Kdo si myslíte, že se po odvetě bude radovat z postupu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Seedorfa jsme měli důsledněji pokrýt. Nepustit jej do středu hřiště, nýbrž vytlačit jej směrem k postranní čáře. Neměli jsme jej nechat střílet," řekl Ferguson na stránkách soccernet.com. Manažer United také upozornil, že ani porážka 0:1 z domácího prostředí nemusí automaticky znamenat vyřazení.

Připomněl zápas v Turíně z roku 1999, kdy Juventus vedl 2:0 a přesto Manchesteru podlehl 2:3. United pak pokračovali ve své cestě za vítězstvím v Lize mistrů. Kuriozitou je fakt, že tenkrát stál na lavičce Juventusu současný kouč AC Milán Carlo Ancelotti.

Ten se podobnému kolapsu chce tentokrát vyvarovat. "Samozřejmě si vše velice dobře pamatuji. Je to ale minulost. My jsme samozřejmě rádi za výhru v Manchesteru, která je pro nás velice důležitá. Pochopitelně si uvědomujeme, že jsme jenom v poločase, druhá půle nás čeká v odvetě," řekl Ancelotti.

Reklama

Související témata: