Hlavní obsah

Trenér Manchesteru City Pellegrini oslavil v Plzni šedesátiny, v úterý k nim chce jako dárek první tři body

Plzeň

V jednu velkou marnost se proměnily dosavadní pokusy Manchesteru City zaskvět se i na scéně Ligy mistrů. Ani stovky miliónů pumpované do hráčského kádru tomu nepomohly. I proto přišel v létě do Citizens chilský kouč Manuel Pellegrini, který se španělským kluby Málagou a Villarrealem dosáhl v mnohem skromnějších podmínkách daleko pronikavějších úspěchů. V pondělí oslavil kouč anglického exmistra šedesáté narozeniny a v úterý se v úvodním duelu základní skupiny Champions League pokusí dokázat, že sázka na něj byla správnou volbou.

Trénink Plzně před utkáním LM s Manchesterem City.Video: Zdeněk Pavlis

 
Článek
Fotogalerie

I proto přivezl na trávník českého mistra všechny hvězdy. Dokonce i zraněný Vincent Kompany, který měsíc nuceně absentoval, trénink absolvoval, aby lékaři a po něm trenér Pellegrini posoudili, zda je schopen proti Plzni nastoupit.

Ukaž, že rozumíš fotbalu. Vyzvi ostatní na souboj a vyhraj skvělé ceny. Hraj Fantasy fotbal!

Jen na Kompanym Manchester nestojí

„Není ovšem jediný, koho mám na jeho místo k dispozici. V předchozích duelech jsme se s výjimkou utkání v Cardiffu, které jsme 2:3 prohráli, dokázali s jeho absencí vypořádat. Proto bude záležet na něm... Když se bude cítit v pořádku, hrát bude, jestliže fit nebude, v sestavě se neobjeví," glosoval kouč Citizens otazníky kolem jedné z největších hvězd svého týmu.

Zápas Ligy mistrů Plzeň - Manchester City se hraje v úterý ve 20:45, přímý televizní přenos vysílá Prima Cool, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Kompanyho absence by ho z míry nevyvedla, protože je přesvědčený, že s Manchesterem City je schopen dosáhnout v Lize mistrů minimálně stejných úspěchů, jako třeba v loňském ročníku s Málagou. S ní dokráčel až do čtvrtfinále, kde až po šokujícím závěru odvety vypadl s Dortmundem.

„Liga mistrů ale není nikdy snadná, i když netajím, že nám jde hlavně o postup ze skupiny. Proto chceme úterní zápas v Plzni vyhrát, neboť úvodní střetnutí je pokaždé hodně důležité," připomněl Pellegrini, že nic jiného než import tří bodů nebere.

Pellegrini: Nesmí se stát, abychom vypadli

„Samozřejmě je chceme trenérovi k narozeninám dát. Sami sobě také, protože pod novým koučem se hodně zlepšujeme a doufám, že pod jeho vedením budeme vyhrát dál," přidával se srbský obránce v službách Citizens Alexandar Kolarov. „A to přesto, že o Plzni toho zatím moc nevíme. Nebo víme jen to, že hraje Ligu mistrů a v kvalifikaci dávala hodně gólů."

„Liga mistrů je pro nás jednou z nejdůležitějších soutěží, v níž startujeme. Nesmí se nám stát, abychom vypadli hned ve skupině, máme na to, abychom šli dál," zdůraznil kouč Pellegrini, že postup minimálně do osmifinále je povinností. A právě v Plzni by chtěl na tuto cestu vykročit.

Vrba našel i soupeřovy slabiny

Domácí Viktoria si toho je pochopitelně vědoma. „Po Barceloně a AC Milán další soupeř, který je malinko jinde než my. Přesto uděláme vše proto, abychom ho potrápili," sliboval plzeňský kapitán Pavel Horváth. „O šanci se budeme každopádně rvát."

Mohlo by to jít, upozorňoval ostatně i trenér Pavel Vrba své svěřence, když s nimi seděl hodinu u videa. „Hlavně jsem jim připomínal, že když budeme hrát na spoustu doteků, budeme mít problémy. Vždyť Manchester je mužstvem složeným z nejlepších hráčů na světě. Hrají v něm jen čtyři Angličané, zatímco zbytek tvoří zahraniční fotbalisté, jejichž kvality jsou mimořádné. A to ať jde o techniku, nebo rychlost s balónem i bez něho," shrnoval plzeňský kouč svůj výklad. „Počínají si velice agresivně, napadají protivníka už na jeho polovině. I z toho nám mohou vznikat problémy."

Pochopitelně, že i slabší stránky ve hře Cittizens plzeňský trenér vypozoroval, nastupoval a svým svěřencům předal. „Ale prozrazovat je nebudu," pravil vyhýbavě. Za to však přiznal, že se bude muset obejít bez zraněného stopera Čišovského a dalšího obránce Řezníka, který rovněž nebude k dispozici.

Reklama

Související témata: