Hlavní obsah

My jezdíme na koloběžkách, oni ve Ferrari, hodnotil Limberský přetěžké měření s borci City

Plzeň

Kovaný Plzeňák, který se hrdě hlásí k Viktorii. Obránce západočeských fotbalistů David Limberský byl po postupu do základní skupiny Ligy mistrů s vidinou duelů nejprestižnější klubové soutěže v rodném městě blahem bez sebe. Tříbranková prohra v úterní konfrontaci s Manchesterem City jej zklamala, devětadvacetiletý borec však bitvu s anglickým obrem hodnotil s nadhledem. „Na víc jsme neměli," přiznal upřímně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce české fotbalové reprezentace David Limberský na tréninku

Článek
Fotogalerie

Jste hodně zklamaný z tříbrankové porážky při debutu ve Štruncových sadech, nebo se utěšujete faktem, že kádrem protivníka prošpikovanému hráči za miliardy prostě více vzdorovat nešlo?

Přáli jsme si hrát proti takovým týmům, jaký byl Manchester City. Jejich kvalita je samozřejmě někde jinde. V šatně jsme použili po zápase přirovnání, že my jezdíme na koloběžkách a oni ve Ferrari, tudíž je těžké se s hráči Manchesteru měřit. Dali jsme do zápasu maximum, na víc jsme neměli. Manchester byl lepší.

Šlo o reálný obraz kvality obou týmů? Nebo mohl být konečný výsledek ještě horší?

Za stavu 0:1 měl Kovařík jednu velkou šanci, kterou jsme neproměnili. Z protiútoku jsme následně inkasovali druhý gól. Přitom jsme teoreticky tou dobou mohli mít nerozhodný výsledek. Přesto by zřejmě Manchester vyhrál. Myslím, že rozdíl o tři góly je takový, jaký měl být. Odpovídal průběhu zápasu.

Do přestávky jste si žádnou šanci nevytvořili, ale zdálo se, že hra je zdánlivě vyrovnaná. Čím se zápas zlomil?

Zaspali jsme úvod druhé půle. Dostali jsme tři rychlé góly. S druhým a třetím, kdy se Touré respektive Agüero parádně trefili, nešlo nic dělat, ale s první brankou Džeka ano. Tam jsme mohli být důslednější.

Je tříbranková prohra od Manchesteru City v úvodním utkání deprimující pro další zápasy skupiny?

Jsme rádi, že jsme v základní fázi Ligy mistrů. Hned po rozlosování bylo jasné, že nás čekají strašně těžké zápasy. Ale neskládáme zbraně. Každý zápas odmakáme, hlavní je neskončit skupinu s nulou.

Nepoznamená vás nezdar po sérii vítězství? Nezlomí vaši psychiku?

Ne, to si nemyslím. Do každého zápasu v pohárech jsme šli v minulých sezónách s čistou hlavou, nezatěžovali jsme se předešlým výsledkem. Před dvěma lety jsme neřešili porážku na Barceloně ani doma s Katalánci, a pak jsme remizovali s AC Milán. Pevně věřím, že alespoň jeden dobrý výsledek nás čeká.

Lze úterní tříbrankovou prohru přirovnat k některému minulému zápasu v pohárových duelech, které jste zažil?

Nechtěli jsme doma zalézt. Naší snahou bylo hrát ofenzivě a rozdat si to s Manchesterem na férovku, přestože jsme věděli, že pro nás bude utkání hodně těžké. Nechtěli jsme být zalezlí, protože jsme tušili, že bychom stejně asi prohráli. Chtěli jsme ukázat dopředu nějakou kvalitu. Stejně se budeme prezentovat v dalších zápasech.

Je pro vás hodně složité, když musíte snášet pozici, na kterou nejste z domácí soutěže zvyklí?

Z české ligy jsme naučení být hodně na balónu, v Lize mistrů jsme se při duelu proti Manchesteru City hodně posouvali bez míče, většinou čekáme na brejky. Jde o přesný opak systému, na nějž jsme zvyklí z domácí soutěže, což je nepříjemné.

Reklama

Související témata: